Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

MUHTARLAR SiYASiLERiN ÖNE ÇIKMASINI iSTiYOR

MUHTARLAR SiYASiLERiN ÖNE ÇIKMASINI iSTiYOR

İlçemizde kurulması düşünülen termik santraller zinciri ile ilgili TERÇEP (Terme Çevre Platformu)`ten bilgi alan imamlar ve muhtarlar santrallere karşı öncelikle siyasilerin tavırlarını net olarak göstermelerini istedi.

Terme`nin 5 tanesi Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olmak üzere toplam 25 tane meclis üyesi olduğunu bu üyelerinde kendileri gibi seçimle geldiklerini Belediye Başkanı Sayın Şenol Kul önde olmak üzere 25 tane meclis üyesi ve muhtarların tek fotoğrafta santrallere karşı yer almasını istediler.

TERÇEP dönem sözcüsü Zekai Altunpala ve Teknik sorumlu Cemil Keleş halihazır gelinen nokta, santrallerin zararları ve yapılması gerekenler konusunda Terme Din Görevlileri Derneği ve Muhtarlar Derneği`nin talebi üzerine 29 Eylül 2014 Pazartesi günü Terme Belediyesi Kültür Sarayında bilgilendirme toplantısı yaptılar.
Toplantıya birçok mahalle muhtarı ve ilçemizde görev yapan imam-hatipler(57 kişi)katıldı. Toplantıda söz alan Çamlıca Mahallesi Muhtarı bundan sonraki yapılacak olan toplantının Çamlıca Mahallesin’nde yapılmasını istedi.

Bu bölgenin kül deposu olarak düşünüldüğünü bu yüzden bu bölge halkının acilen bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.
Kapanış konuşmasını yapan Din Görevlileri Derneği Başkanı Adnan Atik, Terme`de yaşadıklarını, başka yere gitme şanslarının olmadığını bu yüzden Terme`de olan, Termeli olan, kendini Termeli hisseden herkesin bu santrallere karşı çıkması gerektiğini, imamlara ve muhtarlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ettiklerini söyledi.