Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

MUHTARLARDAN CUMHURBAŞKANINA MEKTUP

MUHTARLARDAN  CUMHURBAŞKANINA MEKTUP

Terme Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Dinç ve mahalle muhtarları, Terme'ye kurulması planlanan termik santrali istemediklerini belirten mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a gönderdiler.

Terme`nin tüm mahalle muhtarları adına açıklama yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Dinç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın insan sağlığına ne kadar önem verdiğini biliyoruz. İnsanların sigara içmesine bile gönlü razı olmayan bir Cumhurbaşkanının, insan sağlığına ve çevreye zarar veren santralin, denizi, ormanı, tarımı olan bir yere kurulmasına gönlü razı olmayacağını düşünüyoruz. Enerjiye karşı değiliz fakat ilçemize kurulmasına karşıyız. Bunun için sayın Cumhurbaşkanımızdan bize yardım etmesini rica ediyoruz.”dedi.

Muhtarların mektubu aynen şöyle; “Sayın Cumhurbaş-kanım şahsınız insan sağlığınaxne kadar önem verdiğini biliyoruz. Başbakanlık döneminizde insanlar üzerinde sigara bıraktırmak için o kişiden söz alıp sigara bırakmasını sağlamıştınız. Sizleri gerek basından gerekse TV`den sürekli takip ediyoruz. Bizler Terme muhtarları ve Terme halkının sizden sağlığımız için önemli isteğimiz var.

Termemiz doğayla iç içe deniziyle, kuş cennetiyle, gölüyle, organik fındık üretimiyle, ormanıyla, sit alanıyla, balık avcılığıyla bizlerin can damarıdır.

Terme Akçay Mevkiinde doğal gazla çalışan elektrik santrali kuruldu. Bunu devamı olarak kömürle çalışan termik santralle ÇED aşamasında biz Karadenizliler olarak hiçbir zaman isyan ve eylem yapmayı sevmeyen bir halka sahibiz. Bizler devletimize ve Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. Güvencemizi terme halkı olarak % 76 oyla ispat ettik.

Bir sigara dumanına izin vermeyen sayın Cumhurbaşkanım doğamıza, insanımıza, canlımıza bu zehirli dumana izin vermeyece-ğini en içten duygularımızla inanıyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımız üzerimize yağacak olan bu asit kömür dumanına ve iki ayrı bölge-ye dökülecek olan kül depolarına lütfen durdurmanızı sağlılarımızla arz ve talep ederiz.”