Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

MUHTARLIK YARIŞINA GENÇ ADAY

MUHTARLIK YARIŞINA GENÇ ADAY

Mahalli İdareler seçimleri kapsamında yapılacak olan muhtarlık seçim yarışında, 23 yaşındaki Harun Ayhan ?Bende Varım? dedi.

Harun Ayhan (23), doğduğu ve büyüdüğü mahalle olan Fenk Mahallesi´ne muhtar adayı olduğunu açıkladı.
Mahallesinin hizmette geri kaldığını ve ilerlemesini istediğini ifade eden Ayhan ?Mahallemizin sorunlarını ve çözüm yollarını bildiğim için bu yola çıktım. Gençliğime, enerjime ve kendime olan güvenimle, mahalle halkımızın da desteğiyle bu işi başaracağıma inanıyorum" dedi.

MUHTARLIK GÖREV VE GÖNÜL İŞİDİR
Muhtarlık görevine artık gençlerin el atması gerektiğini ifade eden Harun Ayhan ?Gençliğin sesi olarak, yıllardır yaşadığım mahallemden muhtar adayıyım. Bu güne kadar, mahallem için oranın bir ferdi olarak, bazı girişimlerde bulundum. Mahallemde, ?Sosyal Hizmet Merkezi´ ve ?Yaşlı Bakım Evi´ oluşturulması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı´na, belediye ve kaymakamlığımızın da yardımıyla proje sundum. Geçen yıl ekim ayında yaptığımız proje başvurusu kabul edildi. Şuan Fenk Mahallesi sınırları içinde yer bakılıyor. Yer tahsisisin ardından bu projeler inşallah hayata geçecek. Ayrıca bir Osmanlı geleneği olan ?Lostra Salonu´ projesinin de hayata geçirilmesinde emeğim büyük. Tüm bunların yanı sıra Kocaman Caddesi´ndeki eski İlçe Emniyet Binasının atıl durumdan kurtulması için eski Terme Kaymakamı Sayın Selami Altınok ile buranın yeniden faaliyete geçirilmesi için defalarca görüştüm. Sağolsun bizlerin bu isteğine kulak verdi. Burayı Çarşı Polis Noktası olarak yeniden faaliyete geçirdi. Muhtar olmam halinde, elimden gelen gayreti aldığım yetkiyle daha iyi şartlarda devam ettirmeyi hedefliyorum?dedi.

GÜVENLERİNİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIM
Muhtar seçilmesi halinde en büyük hayalinin, yeni açılacak bulvar yolunun hemen yanında yer alan eski Fiskobirlik binasının olduğu alanı, merkezi hale getirecek proje üretmek olduğunu ifade eden Ayhan ? İlçemiz bir noktada sıkışıp kaldı, şehrin artık başka noktalara kayması gerekiyor. Bunun için çalışmalarım olacak. Ayrıca Gençlik parkında yer alan ve vatandaşlar için tehlike saçan istimlak duvarının da yapılması için girişimlerde bulunacağım.?dedi.
Seçildiği taktirde kendisine gösterilen güveni hiçbir zaman boşa çıkarmayacağını söyleyen Ayhan, muhtarlık olmak için Fenk Mahallesi sakinlerinden destek istedi.

HARUN AYHAN KİMDİR?
1996 Terme doğumlu Harun Ayhan, ilk öğrenimini Terme Atatürk İlköğretim Okulunda tamamladı. Maddi sıkıntılar nedeniyle eğitim hayatına ara veren Ayhan küçük yaşta iş hayatına atıldı. Bu zamana kadar değişik işlerde çalışan Ayhan, ara verdiği eğitimine açıktan devam ediyor.