Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

MÜJDE! SKANDAL BORULAR DEĞİŞİYOR

MÜJDE! SKANDAL BORULAR DEĞİŞİYOR

Geçtiğimiz haftalarda manşetten verdiğimiz ?TERMELİLER ZEHİR İÇİYOR? haberi ses getirdi.

İlçemizde kısa süre önce başlatılan kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları içme suyu şebekesinin de durumunu gün yüzüne çıkarmıştı.

Yaklaşık 30 yıl önce döşenen ve yer altında olduğu için kimse tarafından bilinmeyen şebeke borularının ´ASBESTLİ´ yani kanser üreten borular olduğu ortaya çıkmış, bu durum da vatandaşların tepkisine yol açmıştı.

Yaşanan bu karmaşa üzerine Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) devreye girerek su borularını sağlıklı ve standartlara uygun şekilde değiştirme kararı aldı. Boruları yenileme çalışması Atatürk Caddesi garaj mevkiinden başladı.

Büyükşehir Belediyesine ait olan ana caddelere asfalt yapılacağı için altyapı yenileme işlemleri yapılıyor. Ana caddelerde şu anda kanal hattı yenileme çalışmalarında kanalizasyon, yağmur suları boruları yenilenirken asbestli olan borular da değiştirilmeye başlandı.

İlçemiz Fenk Mahallesi Atatürk Caddesinde görülen asbestli borular değiştirilirken, yine Fenk Mahallesi Çarşamba Caddesindeki içme sularında asbestli boruların olmadığı görüldü. Yetkililer ana caddelerde asfaltlama öncesi altyapı yenileme çalışmalarında tüm asbestli boruların değişeceğini belirtti.