Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

MURAT ŞİMŞEK PENALTIYI KURTARDI AMA SANAYİSPOR'U KURTARAMADI: 0-3

MURAT ŞİMŞEK PENALTIYI KURTARDI AMA SANAYİSPOR

Samsun Süper Amatör BAL'e Yükselme Grubu maçında Terme'de Lâdik Belediyespor ile karşılaşan Sanayispor, rakibine 3-0 yenilmekten kurtulamadı.

 Samsun Süper Amatör BAL'e Yükselme Grubu maçında Terme'de Lâdik Belediyespor ile karşılaşan Sanayispor, rakibine 3-0 yenilmekten kurtulamadı.
24 Nisan Çarşamba günü saat 15.00'de başlayan ve hakemler; Fatih Mehmet Çakırtaş, Sezgin Şahbaz ve Orhan Altıkat'ın yönettiği maça Sanayispor şu kadro ile çıktı:
23.Murat Şimşek, 3.Caner Ege Aktaş, 16.Lokman Kadir Albayrak, 2.Mücahit Köneçoğlu, 14.Ahmet Güngör, 6.Mert Yusuf Öztürk, 10.Burak Hellaç, 21.Yunus Çakır, 9. Abdulkadir Küçük (Kap), 11.Çağatay Koç, 18.Semih Çırak. Tek. Sor: Selahattin GÜDEK
Sanayispor, kadro olarak eski gücünden çok uzaktı. Grup maçları sonrası Oktay Zorlu'yu, Yükselme Grubu maçlarının ikinci haftasında ise İlker Tuşcan ve Emrah Uyar'ı başka takımlara göndermişti. Kaptan Ömer Dinç ve Murat bayram sakatlıkları, Ümit Güven ve Yunus Uzun da mazeretleri sebebiyle kadroda yer alamamışlardı. Bunlar doğrudan kadroda yer alan oyunculardı. 
Daha 8.dakikada Canberk Ersan, yakından yaptığı vuruşla topu ağlara göndererek Lâdik Belediyespor'u 1-0 öne geçirdi. 22. Dakikada Lâdik oyuncusu Rıdvan Dilli sakatlanarak oyundan çıktı, yerine Recep Abay girdi. 38. Dakikada Ayhan Kaya'nın sağdan kale çizgisine paralel gönderdiği topu serbest durumdaki Alican Mahmutoğlu kaleye göndermekte zorlanmadı: 0-2. Seyirciler bu gol öncesi ofsayt olduğunu söylediler ve “Yan hakem 1,5 metre ofsaytı nasıl göremez” dediler. İlk yarı Lâdik Belediyespor'un 2-0 üstünlüğü ile kapandı.
İkinci yarının hemen başında Alican Mahmutoğlu, Lâdik Belediyespor'un üçüncü golünü attı. 61. dakikada ceza sahası içindeki pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi. Sanayisporlu oyuncuların itirazları sonuçsuz kaldı. Topun başına geçen Hakan Öztürk'ün vuruşunda, kaleci Murat Şimşek sağına gelen topu çelmeyi başardı. 68.dakikada Ayhan Kaya'nın ceza sahasının hayli dışından havadan gönderdiği top kaleci Murat'ı da geçti ve üst direkte patladı. 
Lâdik Belediyespor'un hocası galibiyeti garanti görmüş olmalı ki, 73.dakikada üç as oyuncusunu dışarı aldı. Sanayispor, bu dakikadan sonra Lâdik Belediyespor kalesine birkaç etkili şut gönderebildi ancak gol kaydına muvaffak olamadı.
Maçta dikkat çekici bir diğer husus, Samsun Yolspor yönetici ve futbolcularının tribünde yer almalarıydı. En yakın rakipleri Lâdik Belediyespor'u takip etmeye geldiklerini öğrendik. Bu davranış takdirle karşılandı. 
Grubun diğer maçında Termespor, Havza Belediyespor ile karşılaşacaktı. Ancak iddiasını kaybeden Havza Belediyespor'un ligden çekildiği haberi geldi. Bu durumda Termespor hükmen 3-0 galip ilân edilecek ve hanesine üç puan yazılacaktır. 
Sanayispor, 28.04.2024 Pazar günü saat 15.00'de Tekkeköy'de Tekkeköyspor ile oynarken, Termespor aynı gün ve aynı saatte Lâdik'te Lâdik Belediyespor ile karşılaşacaktır. Bu maç Termespor için devam ya da tamam maçı niteliğindedir. Termespor, devam etmek istiyorsa bu maçı mutlaka kazanmalıdır. Terme Bilgi Gazetesi olarak Termespor'a başarılar diliyoruz. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI