Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

MÜSLÜMAN OLAN FRANSIZ HÜGO YOLCU İFTAR ÇADIRINDA

MÜSLÜMAN OLAN FRANSIZ HÜGO YOLCU İFTAR ÇADIRINDA

İstanbul´dan Gürcistan´a yürüyerek giden Fransız Hügo, Yukarı Söğütlü´deki Yolcu İftar Çadırında Mola Verdi.

Fransa´da tanıştığı Türk arkadaşlarıyla vakit geçirirken onların namaz kılmalarından etkilenerek müslümanlığı seçen Fransız Hügo´nun hayatı islamiyetle değişti.
Bu kararının ardından Müslümanlığı daha iyi anlamak için Türk arkadaşlarının da vesilesiyle yolu Türkiye´ye düşen Fransız Hügo, kendisini ifade edecek kadar kullandığı türkçesi ile, İstanbul´dan yürüyerek çıktığı yolculuğunu Sarp Sınır Kapısında sonlandıracağını söyledi.
Bu seyahat sırasında Hügo´nun yolu Yukarı Söğütlü´deki yolcu iftar çadırına da düştü.
İnsaların dikkatini çeken Hügo, onlarında soruları doğrultusunda müslümanlığa geçiş sürecini şu şekilde anlattı.
?Türk arkadaşlarımı namaz kılarken görünce onların ibadet şekli dikkatimi çekti. Bende merak uyandıran bu din hakkında onlardan bilgiler almaya başladım. Daha sonraki günlerde İslamiyet dininin kurallarını öğrenmek için Türk arkadaşlarla gezmelerimi sıklaştırdım. Ama bu din hakkında daha çok şey öğrenmek istediğim için onlarla birlikte Türkiye´ye geldim. Kur´an-ı Kerimin mealini aylarca okuyup inceledim. Ve gerçek dinin İslamiyet olduğunda karar kılınca müslümanlığı seçtim. Böylece Türkiye´ye karşı da bir ilgim oluştu gerek ülkenizi gezmek gerekse bu din hakkında daha çok şey öğrenmek adına ülkeyi kendi imkanlarımla gezmeye karar verdim. İstanbuldan başladığım yolculuğumu Sarp Sınır Kapısına taşımayı düşünüyorum.?dedi.
Yolculuğu esnasında Yukarı Söğütlü Ramazan İftar Çadırını gören Hügo, çok sevindiğini söyleyerek ?Bu çadırda, İftarını açan insanların birlik ve beraberlik içinde olması beni çok etkiledi. Duygulandım ve bu dini seçtiğim için bir kez daha mutlu oldum?dedi.
Fransız Hügo, çadıra gelen misafirlerin de ilgi odağı olurken hac vazifesini de yürüyerek gerçekleştirmeyi istediğini söyledi.