Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

NAZMİ KILIÇ'TAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

NAZMİ KILIÇ

Türk Eğitim Sen Terme İlçe Temsilcisi Nazmi KILIÇ, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Nazmi KILIÇ yayınladığı mesajda;

 
"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümünü kutlama bahtiyarlığı içindeyiz. Bize bu günü yaşatan kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. 
    Cumhuriyet; binlerce yıllık şanlı tarihimizin, istişare geleneğimizden ve engin tecrübelerimizden yola çıkarak zenginleştirdiğimiz devlet anlayışımızın sonucunda yetkiyi bir kişiye, bir gruba, bir aileye sınırsız bir hak olarak değil bizatihi milletin bağrından çıkan kimselere veren ve milletin egemenliğine dayanan en ideal yönetimin adıdır.
    Türk Milleti, her zaman kurucu bir millet olmuştur. Tarihin hiçbir devresinde devletsiz olmamış, esaret altında da kalmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman ecdadımızın esarete ve işgale karşı, kanları ve canları pahasına kurup, gelecek nesillere emanet ettiği en kıymetli hazinemizdir. 
Cumhuriyet, sayısız şehidimizin mübarek kanlarıyla sulayarak vatan yaptığımız bu toprakların tapusunun; yok olmak üzere olan bir milletin şahlanıp işgale ve emperyalizme karşı koyması sonucunda, millete teslim edildiği rejimin adıdır.
    Cumhuriyet, başlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere “Ya istiklal ya ölüm” parolasıyla küllerinden doğan inanmış bir milletin, köleliğin her türlüsüne “Hayır” deyişinin ilanıdır. İçinde bulunduğumuz bu zamanda Devletimizin ve kazanımlarımızın değerini bir kere daha anlıyor, “Ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır.” diyoruz. Bizlere bu güzel vatanı ve Devletimizi hediye eden bütün gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Özgürlük, demokrasi ve gelişmişlik yolumuzu aydınlatan ışığın kaynağı olan Cumhuriyetinilanının96.yıldönümü kutlu olsun.” Hbr: Berkan KARAPIÇAK