Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

‘NECMETTİN ERBAKAN'I ANMA’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

‘NECMETTİN ERBAKAN

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vefatının 9. sene-i devriyesinde, Terme Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan program ile anıldı.

    Saadet Partisi İlçe teşkilatı tarafından Vefatının 9. sene-i devriyesinde düzenlenen, “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama”programı 26 Şubat Çarşamba akşamı Belediye Kültür Merkezinde yoğun katılımla gerçekleşti.
    Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşmaların yanı sıra sinevizyon gösterimi de yapıldı.
    Gecenin açış konuşmasında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kişiliğinden ve bu ülkeye kazandırdıklarından bahsedilirken gecenin anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Saadet Partisi Terme İlçe Başkanı Serdar Körpe yaptı. 
    
    “HOCAMIZ BU DAVAYA     
    BESMELEYLE BAŞLADI”
    Körpe, selamlama ile başladığı konuşmasında “Rahmetli hocamız ecdadı gibi besmele çekerek bu davaya başladı.  Bu ülkede iğne bile yapılmazken ülke insanına kendi motorunu hediye etti. %100 yerli arabayı hediye etti. Önüne konulan engellerden yılmayarak 1969'da TBMM’ye girdi. Tüm aydınların uçuştuğu bir zamanda mecliste konuşmaya başladı. Yine bir besmeleyle Kıbrıs’ta yıllardır zulme uğrayan kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile oldu. Anadoluyu favrikalarla donattı. 400'ün üzerinde fabrikanın 80'ini bitirerek vatanımıza hediye etti. Eğer bu fabrikaların hepsini bitirebilseydi Japonya, Almanya ve Kore’nin 14 yılda tamamladığı ağır sanayiyi 5 yılda tamamlayıp milletin hizmetine sunacaktı. Kudüs’ü müslümanların gündemine sokarak unutulan mirasımızı bizlere yeniden hatırlattı. 6 Eylül 1980'de Kudüs mitingini yaptı ve 1980'de partisi kapatılarak cezaevine konuldu. O yine yılmadı ve Refah Partisini kurdu. Hiçbir zaman yılmadı. Ülkemizde, çiftçimiizn, memurumuzun dul ve yetimimizin hiçbir zaman görmediği ücretleri onlara verdi. O güne kadar engelli bireylerimizin sahibi yoktu, rahmetli hocamız onlara da sahip çıktı. 860 bin kişiye 6 ayda maaşa bağlattı. Malesef bu ülkede milli görüşün önüne set çekildi ve Rafah Partisi de kapatıldı. Fazilet Partisi Kuruldu yine engel olundu. Milli görüşün kapatılmakla önüne geçilemeyeceğini anlayan güçler engel olmak için milli görüşü ikiye böldü. Hocamız hiç bir zaman kendi arkadaşlarını yolda bırakmadı. Kendisinden ayrılanlara da yine şefkatle ellerini uzattı. Çünkü o gönül insanı ve gerçek bir liderdi.”dedi.
    Rahmetli Erbakan’ın en son Saadet Partisi’nin başına geçtiğini aktaran Körpe “Hocamız tabiri caizse er maydanında, teşkilatlarının başında hakka yürüdü. Hocamıza Yüce Allah’tan Rahmet dileriz. Bu vesile ile dünyanın her yerinde şehit düşen kardeşlerimize, askerlerimize de rabbimizden rahmetiyle merhamet etmesini niyaz ederiz.”dedi. Hbr: Murat KILIÇ