Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

NİSANUR AKAY TÜRKİYE ŞAMPİYONU

NİSANUR AKAY TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Terme Taekwondo Kulübü öğrencisi Nisanur Akay ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu oldu.

  15-21 Temmuz 2023 tarihleri arasında Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından Bursa Tofaş Spor Salonu’nda yapılan ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda Terme Taekwondo Kulübü öğrencisi Nisanur Akay Bayanlar 1.52 cm kategorisinde, bütün rakiplerini sayı farkıyla yenerek Türkiye şampiyonu oldu. 
74 il, 871 kulüp, 3000 sporcuyu aşkın katılımla gerçekleşen turnuvada, Terme Taekwondo Kulübü “İlçemize ve kulübümüze bir şampiyonluk  daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”açıklamasında bulundu.  

TERME’DEN DÜNYA  ŞAMPİYONASINA 
Şampiyon olan sporcu Nisanur Akay Ağustos ayında Bosna Hersek’in Başkenti Sarajevo da yapılacak ‘Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi Milli Takım Formasıyla temsil edecek.
“Milli takıma sporcu verme geleneğimiz bu yıl da devam ediyor.” diyen taekwondo antrenörü Murat Özden “Öğrencimizi ve ailesini şimdiden tebrik ediyorum. Ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceğine inanıyorum ve sonsuz başarılar diliyorum. Kulübümüze Yeni Türkiye  dereceleri daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Dün ne yaptıysak aynısını yapıyoruz, hep birlikte kazanıyoruz. İlçemizin adını duyurmaya devam ediyoruz. Allah’ımıza ne kadar hamdetsek azdır. Yüzler ve isimler değişse de, değişmeyen tek şey başarılarımız. Her şampiyonada kürsüde sporcularımız var. Çocuklarınızla gurur duyun. Durmak yok çalışmaya, öğrenmeye ve gelişmeye devam edeceğiz. Bu turnuvada madalya kazanan ve kazanmaya çok yaklaşan öğrencilerimiz de oldu. İnanıyorumki Avrupa Şampiyonası elemelerinde onlar da başarılı olacaklar. Tüm öğrencilerimizi gösterdikleri yüksek çalışma performansı,  gayreti ve mücadelesinden dolayı tekrar tebrik ediyorum.”dedi.

 TÜRKİYENİN EN İYİ KULÜPLERİNDEN BİRİYİZ 
Onlarca milli sporcusu, Avrupa ve dünya dereceleri olan açık ara Türkiye’nin en iyi kulüplerinden biri olduklarını söyleyen antrenör Özden “ Zorlu geçen sürecin ardından çok önemli bir müsabakayı bir macerayı bir heyecanı daha geride bıraktık. Sırada Dünya Şampiyonası var. İnşallah ülkemize oradanda başarıyla döneceğiz. Çocuklarınıza  verdiğiniz destek ve bana olan güveniniz için ayrıca teşekkür ederim. Bizlere destek olan, yanımızda olan, bizlerden dualarını eksik etmeyen herkese, öğrencilerim, velilerim ve Terme Taekwondo ailesi adına çok teşekkür ediyorum.”dedi.