Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

NİYAZİ HOCANIN CENAZESİNDE BİNLERCE SEVENİ VARDI

NİYAZİ HOCANIN CENAZESİNDE  BİNLERCE SEVENİ VARDI

Terme'de binlerce hafız yetiştiren M. Niyazi Kasapoğlu Hocanın Terme Merkez Pazar Camii’nde 20 Ocak Çarşamba günü öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına koronavirüs, kar ve soğuğa rağmen binlerce seveni katıldı.

İhsan Şenocak Hoca, oğlu Ahmet Hamdi Kasapoğlu başta olmak üzere birçok kişi, merhum hakkında konuşma yaptı. Niyazi Hocanın naaşı, Terme Cumhuriyet Mahallesindeki aile kabristanlığına defnedildi.

     Karadeniz’in tanınmış alimlerinden Niyazi Kasapoğlu Hocanın cenaze merasimine Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu,  AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Din-Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Yıldırım, Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun AGD Şubesi Başkanı, bazı milletvekilleri,Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç,  Terme Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, Terme Müftüsü, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy,  Samsun Müftüsü, siyasi parti ve STK temsilcileri, yüzlerce din görevlisi ve eğitimciyle binlerce vatandaş katıldı.

     Niyazi Kasapoğlu Hocanın vefatının ardından sosyal medyada başta talebeleri olmak üzere sevenleri taziyede bulunup dıygularını dile getirdiler:

     Ömrünü Kur’ana hizmete adayan, yüzlerce hafızın ve gencin yetişmesinde emeği olan, emekli  Kur’an kursu hocamız, ilim ve hizmet insanı Niyazi Kasapoğlu Hocamıza Allah’tan rahmet; kederli ailesi ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

(Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanı)

     “Allah Azze ve Celle, bu ümmetin içinden öyle kahramanlar çıkarır ki, onlar binlerce insanın yapamadığını yapar, kışı bahara çevirir. Terme'de binlerce hafız yetiştiren ve bugün Hakk’a yürüyen Niyazi Kasapoğlu Hocamız, o ilim ve dava adamlarındandı. Hocaefendi tüm talebelerini ve muhibbanını son dersi için toplayarak nasıl yaşarsanız o hal üzere ölürsünüz konulu dersini verdi ve ahiret yurduna irtihal eyledi.

(Dr. İhsan Şenocak)

     “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.” hadisini örnek alarak, vaktini en güzel şekilde değerlendirerek kendini yeni neslin yetişmesine vakfetmiştir. Kendisinden razı ve memnun olduğumu ifade ederek hayatını tevhid üzere geçirdiğine şahitlik ederim.

(Adem Kılıç, Eski Terme Müftüsü)

     Hocamdan en çok istifade eden öğrencilerinden olduğumu söyleyebilirim. Çünkü onun tavsiyesi ve yönlendirmesiyle ilahiyat okudum ve onun beklentisine uygun olarak ilahiyatta hoca oldum. Arapçaya olan ilgimden ötürü bana çok ilgi duydu ve ilim ve irfan bakımından üzerime çok durdu. Yaptığımız güzel her şeyden nasibini almaya devam edecek olan Hocamıza ahiret saadeti dilerim.

(Doç. Dr. İbrahim Işıtan)

     Hademe-i hayrat ve hamele-i Kur'an, Yavuz Selim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, hafızlar piri, ülkemizin her köşesinde, dünyanın çeşitli bölgelerinde tedrisinde bulunmuş imam, müezzin, idareci öğrencileri bulunan M. Niyazi Kasapoğlu Hocamızın vefatından dolayı derin üzüntü yaşamaktayız.

(TİMMDER- Ali Alparslan)

     Samsun/Terme Yavuz Selim Vakfı'nda ömrünü Kur’an yolunda ifa etmiş, binlerce hafız yetiştirmiş, binlerce öğrenciye Kur’an ve Arapça öğretmiş, bütün ömrünü Hakk’a adayan, gönül insanı, Hak aşığı, dava ve mücadele adamıydı Niyazi Kasapoğlu Hocamız. İlçemiz ve bölgemiz hatta ülkemiz çok değerli, gerçek bir ilim adamını kaybetti.

(Terme İHH Temsilciliği-Hüseyin Yeşiltaş)

     Hocamız oldu, annemiz oldu, babamız oldu. İHL yıllarında da rahlesinde ders almaya devam ettik. Kuran öğrendik, anlamına vakıf olmaya çalıştık. Siyasî ve toplumsal olaylara karşı bilinç kazandık. Herkesin yeni fark ettiği dini görünümlü tuzaklara karşı önceden bilgi sahibi olduk. Yönümüzü, yolumuzu Hakka çevirmenin yol ve yöntemini öğrendik.

Bugün öksüz kaldık. Şahidiz ki O, Allah ve Resulünün izinde hiç sapmadan, tökezlemeden yürüdü.

(İsa Güney, Eğitimci)

    Onun bendeki en büyük etkilerinden birisi, vaktinin büyük bir kısmını Kur'an kursunda talebelerine ve ilme hasretmesi olmuştur. Öyle ki kursa sabah erkenden gelirdi, evine akşam geç saatlerde dönerdi, yine hafta sonu gelirdi, bayramda seyranda gelirdi ama sürekli gelirdi.

(Enes Büyük, İlahiyatçı)

     Rahle-i tedrisinden geçmekten büyük onur duyduğum, ömrünü Kur’an’a adamış, binlerce hafız yetiştirmiş kıymetli hocam M.Niyazi Kasapoğlu Hakk’a yürümüştür. Vuslatın kutlu olsun Kur’an aşığı. Şeb-i arusun mübarek olsun muhterem hocam.

(Yusuf Eviş, Kars İl Müftüsü)

    Bizlere Kuran’ı okutan, Kelamullahı hıfzettiren, gönül dünyamıza sohbetleriyle temsil ve rol modelliğiyle milli, manevi değerleri nakşeden hocam siz hep dualarımızda vardınız. Son nefesimize kadar da olmaya devam edeceksiniz... Menzilin mübarek olsun hocam.

(Yusuf Sözen, İlahiyatçı)

    Hayatımıza anne- babamızdan daha fazla dokunup iz bıraktın. Hayatını Kuran-ı Kerim hizmetine adadın. Bizi de aynı minval üzere yetişmemiz hususunda azami gayret sarf ettin. Hayat düsturu eylediğin ve hayatını vakfettiğin Kur'an-ı Kerim yoldaşın olsun.

(Hüseyin Kaya, İlahiyatçı)

    Onun kitabında resmi devlet memuru diye bir kavram yoktur. O, kendini Allah'ın bir memuru olarak gördü ve son nefesine kadar da öyle yaşadı. Derslere başlama ve bitiş saati, hafta sonu, tatil, emeklilik gibi kavramlar hocamızın hayat felsefesinde yoktu. Hatta çoğu zamanlarda kursta yattığı bile olurdu. Sadece bu davranışıyla bile bizlere çok şey öğretti.

Biz ondan razıyız, Rabbim de razı olsun inşallah.

(Azîz Doğan, İlahiyatçı)

     Çıkardın evden, imsak dahi atmazdı. Sabah ezanı okunana kadar alırdın hafız-ı kelamların derslerini....Hülasa adamıştın kendini ilme ve Kur'an'a....O kadar mütevazıydın ki hiç heves etmezdin ziyade libâsa.....Hep yaşamaya ve yaşatmaya özendirirdin bizleri sahabenin hayatına.

(Ramazan Yürük, DİB Görevlisi)

     1970'ten beri hem hafızlık hem de İslami ilimler eğitimi veren, 81 yaşına kadar "Bizim mesaimizi melekler yazar." diyerek Kur'an'a hizmet eden dedeciğim Niyazi Kasapoğlu vefat etti. Dedeciğime Mevla, rahmetiyle muamele, bizleri de ona halef eylesin.

(Abdulhamit Kılıç, Öğretim Görevlisi)

    “Kur'an kokulu, nur yüzlü dedeciğim, o tatlı gülüşünü, sesini, nasihatlerini öyle özledim ki.. sana layık olabilmeyi ne çok isterdim. Allah Teâlâ, rahmetiyle kuşatsın, bizi cennetinde buluştursun.

(Zeynep Saliha Şakiroğlu)

     Allah yolunda, Kur'an için verdiğin bu mücadelen, bizlere kazandırdığın güzel ahlak, imanın, ihlâsın, baba şefkati derecesinde samimiyetin yoldaşın olsun. Sana cennetin en güzel köşklerini kazandırsın. Biz senden razı idik, Rabbim de senden razı olsun.

(Abdulkadir Argin, Din Görevlisi)

     Peygamber ve Kur’an âşığı hafız, alim Niyazi Kasapoğlu Hocam, 40 günlük tedavi süreci sonunda Hakk’a yürüdü. Terme’de bir çiçekle başlattığın bahar; ağaç oldu, orman oldu. Her ektiğin tohum, seni unutmayacak, unutturmayacak muhterem hocam.

(Harun Yıldırım, Memur)

      Terme'de cennetlik bir Allah dostunun gıpta edilesi bir vedasına şahitlik ettik. Biz razıydık, Rabbim de razı olur inşallah. "Alimin ölümü, âlemin ölümüdür" hadis-i şerifindeki hakikati bugün daha iyi idrak ediyoruz. Rabbim, mekanını cennet eylesin.

(Ahmet Sezgin, Eğitimci-Yazar)