Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

?OBJEKTİF YAYIN YAPAN BASINA TOPLUMUN GÜVENİ ARTACAKTIR?

?OBJEKTİF YAYIN YAPAN BASINA TOPLUMUN GÜVENİ ARTACAKTIR?

Samsun Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Mücahit TAŞKIN: ?Objektif yayın yapan basına toplumun güveni artacaktır?dedi.

? ?24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 109. Yıldönümünü? nedeniyle Samsun Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Mücahit TAŞKIN, açıklama yaptı.
TAŞKIN, toplumun bilgi edinmesinde ve bilinçlenmesinde önemli bir kamu görevinin yerine getiren basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi. Taşkın, ?Zor şartlarda büyük özveri ile çalışan basın, güçlü demokrasilerin en önemli unsurudur. Halka doğru ve tarafsız haber alma imkânı sağlayarak önemli bir toplumsal görev icra etmektedir? dedi.
?İletişim baş döndürücü bir hızla geliştiği bir çağda yaşıyoruz? diyen TAŞKIN. cep telefonları ile çekilen görüntü ve fotoğrafların sosyal medyada bilinçsizce gelişigüzel paylaşıldığını ve bununda bilgi kirliliğine neden olduğunu söyledi. Toplumda bilgi kirliliğinin önüne geçmek için gazeteciliğin öneminin bir kez daha öne çıktığını dile getiren TAŞKIN, ?Büyük zorluklarla ve özveri ile görevini yerine getiren basın mensuplarının sosyal haklarının iyileştirilmesi önem arz etmektedir. Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış bilgilendirilerek yönlendirilmesinin önüne geçecektir. Demokrasimizin sağlıklı bir yapıya kavuşması ve en temel insan haklarından biri olan düşünce özgürlüğünün gelişmesi, basın özgürlüğünün gerçekleşmesi ile mümkün olabilecektir? diye konuştu.
?24 Temmuz Basın Bayramı ve Basında Sansürün Kaldırılışının 109. Yıldönümünü?n ülkemiz basınına bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de, ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceğine inandığını belirten TAŞKIN, faaliyetlerini sürdüren gazete, radyo, televizyon kurumlarının ve bu kurumlarda görevli tüm basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladığını kaydetti.