Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ODA VE BORSA GENEL SEKRETERLERİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ İÇİN TOPLANDI

ODA VE BORSA GENEL SEKRETERLERİ  İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ İÇİN TOPLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan ?Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği? çalışmaları kapsamında Samsun İli Oda ve Borsa Genel Sekreterleri, İŞKUR İl Müdürü Haşim MEYDAN ve SGK İl Müdürü Ünal

Söz konusu ziyaretlere, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Karabük, Samsun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ahmet Aliyazıcı, Terme Ticaret Borsası Genel Sekreteri Emre Kızıl, Terme Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fatma Malkoç Avcı ile Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Edip Şükrü Koç katıldı.
İstihdam Seferberliği kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde gerçekleştirilen toplantıda oda ve borsalarda kurulacak ?İŞKUR Hizmet Noktaları? ile verilecek hizmetler konusunda bilgi alışverişi yapıldı. Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan İŞKUR İl Müdürü Haşim MEYDAN, ? Samsun ve ilçelerinde mevcut Oda ve Borsaların konuya ilişkin çabalarını takdirle karşılıyorum, ilimizde Valiliğimiz öncülüğünde başlatmış olduğumuz istihdam seferberliği çalışmaları hızla devam ediyor? dedi. Oda ve Borsalarımızda kurulacak olan İŞKUR Hizmet Noktaları aracılığı ile iş dünyasının temel eleman ihtiyacını, çalışanların mesleki eğitimini, mesleki yeterlilik belgesi ve işbaşı eğitim programı ile ilgili taleplerin toplanacağını ve ilimizde 10 bin kişinin iş başı eğitim programında yararlandırmayı hedeflediklerini açıkladı. Ayrıca gerçekleştirilen ziyaret esnasında Terme Ticaret Borsası ve Terme Ticaret ve Sanayi Odası ?İŞKUR Hizmet Noktası? olmak için gerekli protokol çalışmalarına başladı.
Samsun Oda ve Borsa Genel Sekreterleri daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun İl Müdürü Ünal KAYA ile bir araya geldi. İstihdam seferberliği kapsamında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. SGK Samsun İl Müdürü Ünal KAYA ilçe oda ve borsalarından gelecek talepler doğrultusunda, ilçelerimizde istihdam seferberliği konusuna devlet tarafından yapılan desteklerin ve SGK teşviklerinin konunun uzmanları tarafından anlatılacağı toplantılar organize edileceğini açıkladı. Oda ve Borsalar ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını vurgulayan SGK İl Müdürü Ünal KAYA, ?Biz bundan büyük mutluluk duyarız, yeter ki ülkemiz kalkınsın, istihdam artsın? diyerek sözlerini noktaladı.