Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ODA BAŞKANLARINDAN BAKAN PAKDEMİR’E ZİYARET

ODA BAŞKANLARINDAN BAKAN PAKDEMİR’E ZİYARET

Samsun Ayvacık, Terme , Alaçam Ziraat Oda Başkanları ile İlkadım, Alaçam, Havza, Terme, Ayvacık Ziraat Odası Tarım Danışmanları, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’yi ziyaret etti.

    Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’nın önderliğinde Bakan Pakdemirli’ye yapılan ziyarette tarım danışmanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve daha verimli hizmet sunmaları için görüş ve düşünceler aktarıldı.
    * Çarşamba ve Terme  ovalarındaki çiftçilerin zirai sulama problemlerinin giderilmesi için DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından pompalama sistemiyle mevcut bulunan kılçık kanallara yeşil ırmak’tan su verilmesi, Alaçam ilçesinde sulama kanalı bulunmayan bölgelerde sanayi saati kullanımı için sanayi hattına ihtiyaç duyulduğunu konuları, 
    * Tütün üreticilerinin de tarımsal destekleme kapsamına alınarak Samsun’da tütün üretiminin teşvik edilmesi, 
    * Samsun bölgesinde mülkiyeti Orman Bakanlığına ait olan çiftçilerimize protokolle üretim yapmak için tahsis edilen orman arazilerinin tarımsal desteklerden faydalandırılmalarının sağlanması,
    * Elektrik faturalarının ödemelerinin hasat sonunda tahsil edilmesinin sağlanması hususu
    * Ayvacık’ta bulunan Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu Baraj göllerine su tutulmaya başladıktan sonra bırakılan taran balığının( İsrail sazanı) Tarım ve Orman Bakanlığının geliştireceği ve destekleyeceği bir proje ile atıl durumda olan baraj göllerinin üretime kazandırılmasını ve böylece yüzlerce aileye istihdam sağlanması konuları arz edildi.  
    Oda başkan ve danışmanları, yoğun programlarına rağmen kendilerini yakın ilgi ve alaka ile dinleme fırsatı veren Tarım ve Orman Bakanı Dr.  Bekir Pakdemirli’ye, Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e, Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç’e, Samsun’un tarımdaki sıkıntılarını anlatma imkanı sağlayan Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı’ya, Samsunlu çiftçiler ve Türkiye genelinde Türk Tarımına büyük katkı sağlayan Tarım Danışmanları adına teşekkür etti. 
    Ayvacık Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ayşenur Gümüş’ün tasarlayıp yapmış olduğu Ayvacık’ın Esmaü’l Hüsna  rölyef tablosu Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye takdim edildi.