Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

ÖDÜLÜNÜ BİLGİ AİLESİNE ARMAĞAN ETTİ

ÖDÜLÜNÜ BİLGİ AİLESİNE ARMAĞAN ETTİ

Gazetemizin yazarlarından Yılmaz İmanlık´a Ankara Sanat Platformu tarafından ?Edebiyata Katkı Hizmet Şeref ödülü? verildi.

An­ka­ra Sanat ve Tür­ki­ye Sanat Plat­for­mu Baş­ka­nı, Eği­tim­ci Yazar Sul­tan Öza­teş´in ?Sul­tan-ı Aşk Pro­je­si? kap­sa­mın­da ger­çek­le­şen Kül­tür Sanat Et­kin­lik­le­ri Mekke´nin Fethi Prog­ra­mı çer­çe­ve­sin­de sanat yü­rek­ler An­ka­ra Es­ter­gon Kül­tür Mer­ke­zin­de bir araya geldi.


Plat­for­mun Sam­sun tem­sil­ci­si aynı za­man­da Türk Dili ve Ede­bi­ya­tı Öğ­ret­me­ni ve ga­ze­te­miz ya­za­rı Yıl­maz İman­lık da ge­ce­de ?Ede­bi­ya­ta Katkı Hiz­met Şeref ödülü? aldı.


Sergi açı­lı­şı ile baş­la­yan prog­ram­da; yağ­lı­bo­ya, su­lu­bo­ya, pas­tel boya resim, ebru sa­na­tı, keçe ta­sa­rım­la­rı, Türk el sa­nat­la­rı, fo­toğ­raf sa­na­tı ve örgü ta­sa­rım­la­rı ile Ana­do­lu´nun renk­le­ri yer aldı. Şi­ir­ler, se­ma­zen­ler eş­li­ğin­de ney din­le­ti­si, Kuran ti­la­ve­ti, ila­hi­ler, ozan­la­rın te­ze­ne­sin­de Ana­do­lu´nun ez­gi­le­ri, tür­kü­ler­le ?Sul­tan-I Aşk Pro­je­si? 3. kez sanat yü­rek­le­ri bir araya ge­tir­di. Sa­na­tın fark­lı dal­la­rın­da ödül­le­rin ve­ril­di­ği ge­ce­de ya­za­rı­mız Yıl­maz İman­lık da Ede­bi­ya­ta katkı Hiz­met Şeref Ödülü aldı. Yıl­maz İman­lık duy­gu­la­rı­nı şöyle ifade etti:


?Böyle güzel bir ge­ce­de sanat yü­rek­ler­le bir araya gel­mek, on­lar­la has­bi­hal etmek benim için en güzel ödül­dür. Öte yan­dan ça­lış­ma­la­rın ödül­len­di­ril­me­si in­san­la­ra daha çok ça­lış­ma azmi ve­re­cek­tir. Üyesi ol­du­ğum An­ka­ra Sanat Plat­for­mu ve Tür­ki­ye Sanat Plat­for­mu­nun et­kin­lik­le­ri­ne ka­tıl­mak bana büyük bir mut­lu­luk ve­ri­yor. Böyle bir et­kin­li­ğe beni davet eden Plat­form baş­ka­nı­mız Sul­tan Öza­teş Hanım´a te­şek­kür eder­ken ödü­lü­mü Bilgi aile­si­ne ar­ma­ğan edi­yo­rum.?


Proje ko­or­di­na­tö­rü Sul­tan Öza­teş de duy­gu­la­rı­nı şöyle ifade etti: " Sanat, duygu ve dü­şün­ce­le­rin fark­lı tek­nik­ler­le dışa yan­sı­ma şekli ve insan sev­gi­si­ne değer katan en önem­li de­ğer­dir. Bu de­ğe­ri özel yü­rek­ler taşır. Bu prog­ra­ma emek veren sa­nat­çı­la­rı­mı­zın ba­şa­rı­la­rı­nı kut­lu­yo­rum. Mut­lu­lu­ğu­mu­zu pay­laş­mak için biz­le­ri yal­nız bı­rak­ma­yan dost­la­rı­mı­za, de­ğer­li bü­yük­le­ri­mi­ze çok te­şek­kür­ler edi­yo­rum. ?