Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ÖĞRENCiLER SiNEMA iLE BULUŞTU

ÖĞRENCiLER SiNEMA iLE BULUŞTU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü´nün katkıları ve Milli Eğitim Bakanlığı´nın iş birliğinde hayata geçirilen "Çocuklar İçin Gezen Sinema" Termeli çocuklara sinema keyfi yaşattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye´yi dolaşan ´Gezen Sinema´ tırının son durağı Terme oldu.
Çocuklara sosyalleşme alanı açmak ve kişiliklerini pozitif yönde geliştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Termeli çocuklar, tır üzerinde kurulan mobil sinemada izledikleri filmlerle keyif dolu anlar yaşadı.
Dört farklı filmin beyaz perdeye yansıtıldığı mobil tırdaki sinema salonunda, 110 çocuk aynı anda film izledi.
Terme Belediyesi katkılarıyla düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Şenol Kul´da öğrencilerle birlikte film izleyerek, onlarla sohbet etti. Kültürel yönden öğrencilerin gelişimine katkı sağlaması amaçlanan etkinlikte belediye tarafından çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

BİRÇOĞU İLK KEZ BEYAZ PERDEYLE TANIŞTI
Çocukların kültürel ve hayal dünyalarına katkı sağlayan projelerde her zaman var olmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Kul, ?Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için ne yapsak azdır. Çocukların kültürel ve hayal dünyasına katkı sağlayan böylesi projelerin desteklenmesi anlamında tüm gayretleri gösteriyoruz. Birçoğu belki de ilk kez beyaz perde ile tanışan çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak sinema gösterilerine belediye olarak destek olmanın sosyal belediyeciliğin gereği olduğu bilincindeyiz. Daha farklı projelerle çocuklarımızın her daim yanında olacağız.?dedi.