Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ÖĞRENCİLER ÜNYE GEZİSİNDEN MEMNUN DÖNDÜLER

ÖĞRENCİLER ÜNYE GEZİSİNDEN MEMNUN DÖNDÜLER

Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri, geçen hafta içinde Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Ünye Çimento Fabrikası´na yaptıkları geziden ufuklarını genişletmiş ve moral değerlerini yükseltmiş olarak döndüler.

Gezi ve Tanıtma Kulübü Rehber Öğretmeni Seyfi GÜNAÇTI´nın düzenlediği geziye 11. ve 12. Sınıflardan 21 öğrenci katıldı. Okul Müdürü Mehmet TÜRKAN ve Müdür Yardımcısı Abdullah VAR´ın da geziye katılması, öğrencileri ayrıca mutlu etmiş görünüyordu.
Gezi ekibi Ünye İİBF´nin yerleşimini gördükten sonra Öğretim Görevlisi Nedim DİKMEN´in Makro İktisat dersine girdiler ve bir süre dersi takip ettiler.
Daha sonra okulun adeta bir çamlığı andıran bahçesini gezdiler, deniz kenarına inip sahilde yürüdüler, stres attılar. Fakültenin yerini beğenen öğrenciler, ?Burası okul değil, adeta bir tatil köyü? demekten kendilerini alamadılar. Onlara rehberlik yapan Öğrenci İşleri Şefi Fatih Öztürk, ?Burası zamanında Tarım Kredi Kooperatifi´nin misafirhanesiydi. Ünye´ye fakülte açılınca üniversitenin hizmetine verdiler? dedi.
Öğrenciler daha sonra derslikleri ve konferans salonunu gezdiler. Gezi sırasında, geçen yılın mezunlarından olup burada okuyan öğrencilerden Mehmet Akbaş ve Ercan Keskin de onlara eşlik ettiler.
Fakülte ziyaretinden sonra şehrin yükseğinde bulunan Yunus Emre Türbesi´ne gidildi. Burada öğrenciler türbeyi gezdiler, başarılı olmaları için Allah(CC)´a dua ettiler ve güzel havada türbenin çevresinde dolaştılar.
Öğleden sonra Çimento Fabrikası gezildi. Üretim tesislerini, fabrika kontrol merkezini, Fizik ve Kimya Laboratuvarını gezen öğrenciler, ?Biz fabrikanın bu kadar büyük, bu kadar kapsamlı olduğunu bilmiyorduk ve tahmin de etmiyorduk? derken, Buket Toraman, ?Bir iş ortamı nasıl düzenli şekilde ilerler, çimento fabrikasında bunu gördük? dedi.
Gezi hakkında görüşlerine başvurduğumuz öğrenciler, otobüsün ses düzeni dışında hep olumlu izlenimlerle döndüklerini ifade ettiler. İşte öğrencilerden bazılarının görüşleri:
Cansu Ergün (12A): ?Üniversiteye gidip özellikle de derse girmiş olmamız beni gerçekten çok etkiledi ve üniversiteye gitme isteğim daha çok arttı.?
Serap Kesgin(12B): ?Gezdiğimiz üniversite sayesinde geleceğe dair önemli kararlar alabildim. Çimento Fabrikasının işleyişi ve ortam da beni etkiledi.?
Ebru Şahin(12B): ?Gezinin olumlu yönleri tabii ki oldu. Bizim gidemeyeceğimiz, gezemeyeceğimiz yerlere, Çimento Fabrikasına gittik ve görmüş olduk. Son senem olduğu için üniversiteleri gezmek çok iyi oluyor. Yakın veya uzak yerler de olsa farklı üniversiteleri görmem, üniversite seçiminde yardımcı oluyor. Kafamda daha çok belirgin oluyor. Tabi en güzeli de arkadaşlarımla birlikte zaman geçirmek. Bize bu imkânı veren hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.?
Sedanur Ölmez(12B): ?Çok yoğun ders çalıştığımız için hocalarımızla ve arkadaşlarımızla bir yerleri gezmek, çok iyi oldu. Ayrıca geçen seneden arkadaşlarımı üniversitede gördüğümde çok mutlu oldum.?