Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ÖĞRENCİLERDEN İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

ÖĞRENCİLERDEN İLÇE TARIM  MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET

Fatih Anadolu Lisesi´nden bir grup öğrenci, Gezi ve Tanıtma Kulübü Rehber Öğretmeni Seyfi GÜNAÇTI nezaretinde İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´nü ziyaret etti.

?İlçemizi Seviyoruz, Kurumlarımızı Tanıyoruz? Projesi kapsamında yapılan ziyarette, Kurum Müdürü Tuncay DEMİR öğrencileri makamında kabul etti.
Kurumun yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Demir, ?Kurumumuz, adından da anlaşılacağı gibi hem gıda, hem tarım ve hem de hayvancılık alanlarında hizmet vermektedir. Kurumumuzda gıda mühendisi, ziraat mühendisi ve veteriner gibi alanında uzman personel bulunmaktadır. İlçemizdeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan kaydı müdürlüğümüzde tutulmaktadır. İznimiz olmadan bir hayvan ilçemizden başka bir yere nakledilemez.
Ticarethanelerde satılan gıdaların kontrolünü ilgili kurumlarla birlikte yapıyoruz. Tarım alanında da vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Terme´nin 423 bin dönüm tarım arazisi vardır. Bunun 260 bin dönümü fındıklıktır. İsteyen üreticimize fındık ocağı ayıklama yöntemini bizzat yerinde gösteriyoruz? dedi.
Öğrencilerden Sevda Karabela´nın toprak tahlili konusundaki sorusunu cevaplayan Müdür Demir, toprak tahlili için en uygun zamanın Eylül ve Ekim ayları olduğunu, toprak tahlillerinin Tekkeköy´de bulunan Karadeniz Tarımsal araştırma Enstitüsü´nde yapıldığını söyledi.
Demir daha sonra ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ekibe teşekkür etti. Öğretmen Seyfi Günaçtı da ilgisinden dolayı Müdür Tuncay Demir´e teşekkür ederek, ?Biz de sizi okulumuza bekliyoruz? dedi.