Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ÖĞRENCİLERDEN YILRO TEKSTİLE ÇIKARTMA

ÖĞRENCİLERDEN YILRO TEKSTİLE ÇIKARTMA

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı Teknolojisi öğren-cileri mesleklerini daha yakından tanımak için Samsun Yılro Tekstili ziyaret ettiler.

Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı Bölümü, öğrencileri mesleklerini daha yakından tanıyabilme ve iş imkanlarını yerinde görebilmek adına 12 Aralık Çarşamba günü Samsun´un en eski tekstil firması olan Yılro Tekstil´i ziyaret etti.
1980 yılında Hollanda´da kurulan Yılro Tekstil,1989 yılında Türkiye´deki ilk şubesini Samsun´da açtı. 200 personel çalıştırma kapasitesine sahip firma, bayan giyimi üzerine günlük yaklaşık 2500 ürün çalışıyor.
Yılro Tekstil´in üretim aşaması bilgisayarda kalıp hazırlama, kesim, dikim, ütü ve paketleme bölümlerinden oluşuyor.
Ziyarette bölüm öğrencileri mesleklerinin hangi bölümünde becerilerinin olduğunu ve kendilerini nasıl geliştirebileceklerini görme fırsatı yakalarken öğrenciler bu tarz gezilerin geleceklerine yön vermelerinde aydınlatıcı olduğunu ve bu tür gezilerin daha sık yapılmasının kendilerine faydalı olacağını söylediler. Son olarak öğrenciler, ziyaretin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerine ve firma yetkililerine teşekkür ettiler.

BU BÖLÜM GELECEK VAAD EDİYOR
Tekstil ve hazır giyim sektöründe ihtiyaç duyulan ara eleman ihtiyacını karşılamak adına öğrenci yetiştiren Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarımı Bölümü, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre sektörde yükselmelerini ve isterlerse alanlarında ön lisans ya da lisans programlarında eğitim görebilmelerine olanak tanıyor. Ayrıca lisans programından mezun olan öğrenciler, formasyon alarak öğretmen olabilme şansına da yakalıyor.