Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ÖĞRENCİLERE “RAMAZAN VE AHİRET BİLİNCİ” TEMALI SEMİNER VERİLDİ

ÖĞRENCİLERE “RAMAZAN VE AHİRET BİLİNCİ”  TEMALI SEMİNER VERİLDİ

Terme İlçe Müftülüğü Gençlik ve Bağımlılık Koordinatörlüğü şube müdürü Ahmet Çakır tarafından 19 Mart Çarşamba günü Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Ramazan ve Ahiret Bilinci” temalı konferans verildi.

 Terme İlçe Müftülüğü Gençlik ve Bağımlılık Koordinatörlüğü şube müdürü Ahmet Çakır tarafından 19 Mart Çarşamba günü Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine  “Ramazan ve Ahiret Bilinci” temalı konferans verildi.
Terme ilçe Müftülüğü şube müdürü Ahmet Çakır, “Bu yılın Ramazan teması “Ramazan ve Ahiret Bilinci” olarak belirlenmiştir. Ramazan ayı boyunca yapacağımız programlarla İslam’ın dünya ve ahiret dengesindeki hayat tasavvurunun daha iyi anlaşılmasını, iman, ibadet, ahlak ve değerler eksenindeki medeniyet mefkuresinin fert ve toplum boyutunda hayata hakim olmasını hedefliyoruz.  Ölümsüzlük arzusu geçmişten bugüne insanın hayat yolculuğunda daima belirleyici bir etkiye sahip olmuştur. Bütün yönleriyle geçici olan bir alemde böyle bir arzunun gerçeklik bulması mümkün değildir. Zira yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in pek çok ayetinde göklerin, yerin ve ikisi arasında bulunan her şeyin, kendilerine takdir edilen sınırlı sürenin dolmasıyla yok olacağı, son bulacağı bildirilmektedir. 
, Hayatın dünyevi boyutunu sona erdirecek dehşetli bir günün, kıyametin ardından yeni bir boyut olarak ahiret hayatının başlayacağı haber verilmektedir. Bugün insanlığın en büyük imtihanı ve sorunu, kötülüklerin yayılmasının en büyük sebebinin insanların ahiret yokmuş gibi hareket etmesinden kaynaklandığı, ahiret bilincine sahip insanların mutlaka etrafına, çocuklara, gençlere bu hakikati ulaştırması, Ramazan ayının bunun için bir fırsat olduğu dikkatlerden uzak edilmemelidir.” dedi.
Hbr: Berkan KARAPIÇAK