Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ

ÖĞRENCİLERE TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ

Terme İlçe Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörlüğü şube müdürü Ahmet Çakır tarafından Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine “Teknoloji Bağımlılığı” semineri verildi.

 Terme İlçe Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörlüğü şube müdürü Ahmet Çakır tarafından Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine  “Teknoloji Bağımlılığı” semineri verildi.  
Diyanet Gençlik çalışmaları kapsamında 28 Şubat Çarşamba günü Ulviye Kır İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda verilen seminerde öğrencilere yönelik teknolojinin bilinçli ve faydalı kullanımı konusunda farkındalığı artırmak konularına deyinildi. 
Şube Müdürü Ahmet Çakır, “Teknoloji çağındayız. Her an her dakika yeni bir uygulama yeni bir teknolojik ürün ile karşı karşıyayız. Teknolojiden tabi ki de en iyi şekilde faydalanacağız. Ancak zararlı yönlerini bilmek zorundayız.  Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu zararlı yanlarından uzak tutmak içinde elimizden geleni yapmalıyız. Oyun bağımlılığı, telefon da tablet de bilgisayar başın da sosyal medya da geçen  uzun zamanlar, sağlıklı olmayan uygulamalar önce bireylere akabinde topluma zarar oluşturmaktadır. Amacımız teknolojiyi en faydalı hali ile kullanmak. Uzmanlar bağımlılığın her türlüsünün zarar teşkil ettiğini ifade etmekteler. Bunun için verilen eğitim ve seminerleri de çok önemli buluyoruz.’’ dedi. Hbr: Berkan KARAPIÇAK