Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÖĞRENCİLERİN HAKLI GURURU

ÖĞRENCİLERİN HAKLI GURURU

Eğitim Bilişim Ağı (EBA)´nın düzenlemiş olduğu ?İnsan ve Mekan? konuşu 1. Sosyal Bilimler Belgesel yarışmasında ? Tarihin İzleri Terme Pazar Camii Belgeseli? ile Türkiye derecesi alan öğrenciler Terme Amazon Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ödüllend

Eğitim Bilişim Ağı (EBA)´nın düzenlemiş olduğu ?İnsan ve Mekan? konuşu 1. Sosyal Bilimler Belgesel yarışmasında Terme´de bir grup öğrenci tarafından hazırlanan ? Tarihin İzleri Terme Pazar Camii Belgeseli?  ile Türkiye derecesi aldılar.  

230 proje arasında dereceye giren başarılı öğrencileri, Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneği 2 Temmuz Cumartesi günü Özel İdare salonunda düzenlenen tören ile ödüllendirdi.

Dereceye giren öğrenciler; Mehmet Alp Güven, Mehmet Öz ve Metehan Şerbetçi, Bilgisayar Mühendisi Murat Aksoy tarafından altınla, dernek tarafından da plaketle ödüllendirildi.

Murat Aksoy törene katılamadığından dolayı öğrenciler altınlarını Aksoy´un annesi Türkan Aksoy´un elinden, dernek adına hazırlanan plaketleri ise Kaymakam İlyas Gün ve Belediye Başkanı Şenol Kul´dan aldılar.

Programda konuşma yapan Dernek Başkanı Mustafa Güler, ?Derneğin kuruluş gayelerinden biriside tüzük madde 2´de ?Hemşehrilerinin kültürel faaliyetlerini desteklemek, yaşatılması ve geliştirilmesini sağlamak. Bu alanda faaliyet gösteren kişi ve kuruluşlara destek vermektir.´ Marifet iltifata tabidir. İltifat görmeyen muhalefet yok olur. Terme´nin kıymetli geçlerini il ve yurt düzeyinde gösterdikleri büyük başarıdan dolayı bugün tekrar hatırlamak ve onların bu başarılarını diğer arkadaşlarına örnek göstermek için ödüllendiriyoruz. Toplumumuzun kalkınması muasır medeniyetlerin seviyesine uluşması ancak ve ancak bilimsel çalışma ve gayretlerle mümkündür. Yaratıcı beyinlerin innovatif projeler üretmeleri gerekir. Ödüllendireceğimiz gençlerin artmasını diliyorum. ?diyerek gençleri başarılarından dolayı ayrı ayrı kutladı.

Başkan Güler, başarılı gençleri altınla ödüllendiren işadımı Yusuf Aksoy ve bilgisayar mühendisi Murat Aksoy´a teşekkürlerini sundu.  

Daha sonra program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.