Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÖĞRENCiLERLE ÜNYE´DE BiR ARAYA GELDi

ÖĞRENCiLERLE ÜNYE´DE BiR ARAYA GELDi

Gazetemiz yazarlarından Terme Darüşşifa MTAL Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yılmaz İmanlık 2 Mart Cuma günü Ünye Yusuf Bahri Anadolu İmam Hatip lisesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Okulun konferans salonunda iki bölüm halinde gerçekleştirilen konferansta yazarımız ?Neyi, niçin, nasıl okumalıyız?? konulu bir konferans verdi. Yılmaz İmanlık öğrencilere özellikle kitap seçimi yaparken milli, manevi, ahlaki değerlere uygun, kendilerine bir şeyler katan, kitapları okumalarını; günümüzde özellikle popülist anlamda şişirilmiş, belli bir edebi değeri, kalıcılığı olmayan, okuyuculara bir şey vermeyen kitaplardan da uzak durmalarını istedi.
Bir şeyleri başarıyorsak ya da başaramıyorsak temelinde mutlaka kitap okumanın veya okumamanın etkisi olduğunu söyleyen yazarımız sözlük, atasözleri ve deyimler sözlüğü, Kuran-ı Kerim meali ve tefsiri okumanın da önemine dikkat çekti.
Programın sonunda yazarımıza teşekkür eden Okul Müdürü Muharrem Öztürk tarafından çiçek takdiminden sonra kitaplarını imzalayan İmanlık, öğrencilerin sorularına da cevap verdi.
Yılmaz İmanlık ?Böyle güzel bir konferans hazırlanmasında başta Okul Müdürü Muharrem Öztürk hocama, edebiyat öğretmeni arkadaşım Yusuf Ziya Gürler´e ve beni dikkatle dinleyen öğrencilere teşekkür ediyorum.? dedi.