Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Türkan’ın geçirdiği kalp rahatsızlığı dolayısıyla ertelenen 24 Kasım öğretmenler günü 25 Kasım Pazartesi günü Terme Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

  
    Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu  okulu tarafından Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programda, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenler için saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşı okundu.
    Programın açılış konuşmasını, Ayşenur Şahin yaptı. 
    Açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı okul müdürü Uğur Uyar yaptı.
    Daha sonra program sinevizyon gösterisi, türküler, orotoryo gösterisi, şiirlerin okunması, Hizmet Şeref Belgelerinin takdimi ve ödül töreni ile devam etti.
    Öğretmenliğe gönül vermiş olan emekli öğretmenlere hizmet şeref belgesi ile ödüllendirildi.
    24 Kasım öğretmenler günü münasebeti ile düzenlenen anı yazma yarışmasında 1. olan eseri seslendirmek üzere eserin yazarı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni eğitimci, yazar, şair Ahmet Sezgin kürsüye davet edildi.  
    İlçe genelinde 24 Kasım öğretmenler günü ile ilgili okullar arası resim, şiir, komposizyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile program son buldu.
    Programa, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, öğretmen, öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hbr: Murat KILIÇ