Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 Kasım öğretmenler günü Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´nda düzenlenen çelenk törenin ardından Fatih Anadolu Lisesi´nin hazırladığı etkinlikle devam etti.

    24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Terme Cumhuriyet ve 15 Temmuz Milli İrade Meydanı´ndaki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün çelenk sunumuyla başladı.
    Program, Terme Belediye Kültür Merkezi´nde Fatih Anadolu Lisesi´nin düzenlemiş olduğu etkinliklerle devam etti.
    Programda, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, şehit öğretmenler ve 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Akabinde İstiklal Marşı okundu.
    Programın açılış konuşmasını emekli öğretmenler adına konuşmayı Din Kültürü ve Ahlak Bilgi öğretmeniSeyfi Günaçtı yaptı. 
    Günaçtı konuşmasında, “Bazı meslekler vardır, yürek ister özveri ister. Bazı meslekler vardır; kutsaldır, para için yapılmaz. Öğretmenlik mesleği de bunlardan biridir. Atatürk bu mesleğin mensupları için; “Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiş. 
Öğretmenlik kutsaldır. Bunun içindir ki Hz Ali (Ra); “Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum” demiş. Öğretmenlik önemlidir. Bunun içindir ki Hz. Muhammed(SAS); “Kıyamet gününde âlimlerin mürekkebi, şehitlerin kanından ağır gelir” buyurmuş. 
    Meslekte belli bir süreyi aşmış öğretmenlerimiz. Geriye dönüp şöyle bir bakınız. Kaç öğrencinin notunu yazdınız not defterlerine, not fişlerine ve de sınıf geçme defterlerine? Not fişlerini doldururken, gözlerinizin önünden kaç öğrencinin adı geçti? Beş yüz mü, bin mi? On bin mi? 20 bin mi? Yoksa daha mı fazla? 
    Yıllar sonra karşılaştığınız bir öğrenciniz, “Hocam, verin elinizi öpeyim” dediğinde nasıl da mutlu oldunuz. Bir öğrencinizi önemli mevkilerde gördüğünüzde nasıl gurur duydunuz! Var mı, öğretmenlikten başka böyle bir meslek? 
    Öğretmenler Günü; kaynaşmaya, birlik ve beraberliğe vesile olacak gündür. Öğretmenler Günü, öğretmenlerimizi hatırlayacağımız, merhum öğretmenlere Fatihalar göndereceğimiz gündür. 
Bu vesile ile bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. Ebedi âleme göç etmiş saygıdeğer öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Mesleğe yeni başlamış öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Halen görevde olanlara da sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı nice yıllar diliyorum.” dedi. 
    Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse yaptı. 
    
    “ÇOCUK BoŞ BİR LEVHADIR, 
    ÜZERİNE NEYİ YAZARSANIZ 
    ONU OKURSUNUZ" 
    Köse konuşmasında, “Bilgileri ve doğruları zihinlerimize ilmek ilmek işleyen, nesillerin emanet edildiği, geleceğimizin mimarı, Cumhuriyetimizin fedakar evlatları, Kıymetli Öğretmen Arkadaşlarım, Sözlerime başlarken eğitim camiamızı üzüntüye boğan, hain terör saldırısında hayatını kaybeden Şehit öğretmenimiz Ayşenur ALKAN'a Allah'tan rahmet dilerim. Mekanı cennet olsun. Bu kutsal mesleği elbette ki bir günle anmak, onun önemini anlamamız açısından yeterli olmayacaktır. Ancak, birlik ve beraberliği sağlama, sorunlarımızı konuşma ve çözüm yolları arama, en önemlisi de öğretmenlik gibi kutsal bir meslek hakkında toplumun bilinçli ve duyarlı bir hale gelmesini sağlama ve kamuoyu oluşturma açısından önem arz etmektedir. Bu açıdan, her 24 Kasım biz öğretmenler için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir diye düşünüyorum.
    Bir eğitimcinin dediği gibi, "çocuk boş bir levhadır, üzerine neyi yazarsanız onu okursunuz" bu sözler açıklıyor ki; öğretmenler insanlığın en önemli unsurlarıdır. Bu yüzdendir ki, öğretmenlik peygamberlik mesleğidir diye anılır olmuştur. 
    Bu önemli gün dolayısıyla, emekliye ayrılan tüm öğretmenlerimize, bundan sonraki hayatlarında huzur ve mutluluk temenni eder, mesleğe yeni katılan öğretmen kardeşlerimize aramıza hoş geldiniz der, gerek 15 Temmuz 2016 tarihinde ve gerekse farklı zamanlarda şehit olan ve ahrete intikal eden tüm şehit öğretmenlerimize ve diğer şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, tüm gazilerimize Allah'tan acil şifalar dilerim.”dedi.
    Daha sonra program Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Nesibe Semizoğlu'nun “Öğretmen Ressamdır Biraz” adlı şiirini okuması, Fatih Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı orotoryo gösterisi, Adaylığı kalkmış öğretmenlerin yemin töreni, şehit öğretmenler için hazırlanan slayt gösterisi, öğretmenler günü münasebetiyle ilçemizde öğretmenler arasında düzenlenen “Terme'de Öğretmen Olmak” konulu anı yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerinin takdimi, Emrah Kuvvet yönetiminde folklor ekibi Trabzon yöresi halk oyunları gösterisi, kutsal öğretmenlik mesleğine yıllarını vermiş emekli öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgesi” takdim edilmesi, Müzik öğretmeni Mehmet Akif Uzun ve ekibi tarafından müzik dinletisi ve Günün anısına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından protokol üyelerine hazırlanan hediyelerin takdimi ile program son buldu.