Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ÖĞRETMENLERE, 24 KASIM HEDİYESİ: ANKARA-İSTANBUL GEZİSİ

ÖĞRETMENLERE,  24 KASIM HEDİYESİ:  ANKARA-İSTANBUL GEZİSİ

Terme İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Terme Belediyesi işbirliği ile düzenlenen gezide ilçemiz öğretmenleri geçtiğimiz hafta sonu Ankara ve İstanbul´u gezdiler.

Geziye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün çağrısına olumlu cevap veren merkez ve köy okullarından, aralarında okul müdürlerinin de bulunduğu 41 eğitim mensubu katıldı.
24 Kasım 2017 Cuma akşamı saat 23.30´da Terme Cumhuriyet Meydanı´ndan hareket eden gezi ekibi sabah 06.15´de Ankara Hacı Bayram Veli Camisi´ne ulaştı ve sabah namazını burada kıldı. Bundan sonra Çözüm Koleji kampüsüne gidildi. Okul yönetiminin ikramı olan kahvaltıdan sonra toplantı salonuna geçen öğretmenler burada MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci ile bir süre sohbet ettiler, bazı istek ve önerilerini ilettiler.
Daha sonra gezi ekibine görevliler tarafından; ilkokul, ortaokul ve lise bölümlerinin bulunduğu okulların çeşitli birimleri gezdirildi ve birimler hakkında bilgi verildi. Bu arada Yönetim Kurulu üyelerinden Termeli Ahmet Şimşek gezi ekibi ile yakından ilgilendi.
Mehmet Akif Ersoy´un İstiklal Marşı´nı yazdığı Taceddin Dergâhı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Camisinin gezilmesinden sonra ekip, saat 14.30´da İstanbul´a hareket etti. Öğretmenler İstanbul´da, Esenler Belediyesi´nin tahsis ettiği Golden Way Otel´de konakladı.
Pazar günü kahvaltıdan sonra tekne ile Boğaz turu yapıldı. Bu sırada Esenler Belediyesi´nin görevlendirdiği rehber Yunus Kuriş, boğazın her iki yakasındaki camiler, saraylar, yalılar ve diğer yapılar hakkında kapsamlı ve doyurucu bilgiler veriyordu. Bu arada gezi ekibine teknede simit ve çay ikramında bulunuldu.
Boğaz turundan sonra Yıldız Sarayı bahçesinde bulunan Hamidiye Camisi gezildi ve öğle namazı burada kılındı. Yahya Efendi Türbesi´ni gezip Eyüp Sultan´a gelen öğretmenler ikindi namazını burada kıldılar. Medine´ye ilk gelişinde Peygamber(sas) Efendimizi evinde 7 ay süre ile misafir etmiş olan Ebu Eyyüb el-Ensarî Hazretlerinin kabrini ziyaret ederek ruhuna Fatiha okudular.
Akşam yemeğini Eyüp Sultan´ın bahçesinde bulunan Sultanzade Sofrası´nda yiyen öğretmenler, saat 17.50´de Eyüp´ten hareketle Pazartesi sabahı saat 05.45´de salimen Terme´ye döndüler.
Bu arada gezinin İstanbul ayağını, Termeli olan Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu´nun üstlendiği öğrenildi.
Gezi hakkında görüşlerine başvurduğumuz Atatürk İlkokulu Öğretmeni Fatmagül Tombul, ?Ben hayli yer gezdim, pek çok yere gittim. Fakat şimdiye kadar böyle güzel ve kapsamlı bir gezi yapmamıştım. Geziden son derece memnunum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum? derken, Fatih Anadolu Lisesi Öğretmeni Seyfi Günaçtı da, ?Gerek Ankara´ya ve gerekse İstanbul´a defalarca gelmişimdir. Fakat bu gezi sırasında daha önce gezmediğim yerlere gittim ve görmediğim yerleri gördüm. Ayrıca böyle seçkin bir gurupla gezmenin de ayrı bir güzelliği var. Ben şahsen bu geziden memnunum. Gezinin son derece faydalı olduğunu düşünüyorum.? dedi.
Ekibe İstanbul´da katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy da, ?Geziye katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Güzel bir gezi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bize bu otobüsü tahsis eden Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul´a; bize İstanbul´da konaklama yeri tahsis eden, boğaz turu ayarlayan ve bir rehber görevlendirerek gezinin daha anlamlı hale gelmesine katkıda bulunan Esenler Belediyesine ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu´na şahsım ve sizler adına teşekkür ediyorum? dedi.