Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ÖĞRETMENLERE EBA SEMİNERİ

ÖĞRETMENLERE EBA SEMİNERİ

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan eba´nın kullanımı konusunda Fatih Anadolu Lisesi öğretmenlerine bir seminer verildi.

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan eba´nın kullanımı konusunda öğretmenlere bir seminer verildi.
Eğitimin geleceğe açılan kapısı kabul edilen ve Eğitim Bilişim Ağı anlamına gelen eba sayesinde öğretmen ve öğrenciler eğitimle ilgili haber ve bilgi paylaşımında bulunabilmekte, yapılan paylaşımları görebilmekte, dersleri buradan takip edebilmektedir. Ayrıca öğretmenler eba üzerinden öğrencilere ödev verebilmekte, ödevleri kontrol edebilmektedir.
Fatih Anadolu Lisesi Müdürlüğü de 22.02.2018 Perşembe günü saat 16.00´da okulun bilgi işlem salonunda öğretmenler için bir seminer düzenledi. O gün dersi olan veya olmayan bütün öğretmenlerin katıldığı seminerde Matematik Öğretmeni Samet Özdemir ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mürsel Gürsoy; bilgileri güncelleme, öğrencilere ödev verme, haber ve içerik paylaşımı gibi konularda bilgiler verdiler. Öğretmenler, eba´yı kullanma konusunda bu bilgilerin kendilerine yardımcı olacağını söylediler.