Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ÖĞRETMENLİK İÇİN AND İÇTİLER

ÖĞRETMENLİK İÇİN AND İÇTİLER

24 Kasım Salı günü saat 10.00`da Terme Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulmasıyla başlayan kutlama programı, Terme Fatih Anadolu Lisesinin hazırladığı etkinliklerle Terme Kültür Merkezinde devam etti.

24 Kasım Öğ­ret­men­ler Günü, Terme Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı ve Kül­tür Mer­ke­zi´nde ya­pı­lan et­kin­lik­ler­le kut­lan­dı.


Ba­şöğ­ret­men Ata­türk ve şehit öğ­ret­men­ler için saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı´nın okun­ma­sı­nın ar­dın­dan günün anlam ve öne­mi­ne iliş­kin bir ko­nuş­ma yapan İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Özer Ersoy, ?Öğ­ret­me­nin top­lum­da­ki ye­ri­ni ve öne­mi­ni be­lirt­mek, say­gın­lı­ğı­nı ar­tır­mak, öğ­ret­men­ler ara­sın­da sevgi, saygı ve da­ya­nış­ma bağ­la­rı­nı kuv­vet­len­dir­mek, emek­li öğ­ret­men­le­ri saygı ile anmak ve mes­le­ğe yeni baş­la­yan öğ­ret­men­ler­de mes­lek­le­ri­nin yü­ce­li­ği bi­lin­ci uyan­dır­mak ama­cıy­la, 24 Kasım günü, 1981 yı­lın­dan bu yana Öğ­ret­men­ler Günü ola­rak kut­lan­mak­ta­dır.
Bugün tüm öğ­ret­men­le­ri­mi­zin hiz­met­le­ri­ne kar­şı­lık, unu­tul­ma­dık­la­rı­nı gös­te­ren bir gün­dür.


Öğ­ret­men­lik, in­san­lık ta­ri­hi­nin maddi bir öl­çü­tü ol­ma­yan ölüm­süz mes­le­ği­dir. Bilgi kay­nak­la­rı­nı öğ­re­ten, yön­len­di­ren, de­ğer­len­dir­me alış­kan­lı­ğı ka­zan­dı­ran bir ki­şi­dir, öğ­ret­men.


Öğ­ret­men­lik mes­le­ği, her şey­den önce bir ideal, gaye ve bir hiz­met mes­le­ği­dir. Top­rak al­tı­na atı­lan bir to­hu­mun, on­lar­ca tohum ve­re­bil­me­si için ken­di­si­ni feda et­me­si gibi, bir öğ­ret­men de ha­ya­tı­nı bu an­lam­lı ve şe­ref­li mes­lek uğ­ru­na ada­mak­ta­dır.
Öğ­ret­men, çi­çek­le­re kol kanat geren, on­la­rın ih­ti­ya­cı olan ışık ve suyu hiç­bir kar­şı­lık bek­le­me­den veren bir güneş gi­bi­dir.


Bir öğ­ret­men için en büyük mut­lu­luk, öğ­ren­ci­si­ni en güzel yerde gör­mek­tir. Yıl­lar sonra bir öğ­ren­ci­nin, öğ­ret­me­ni­ne kü­çü­cük bir te­bes­süm­le selam ver­me­si bir öğ­ret­men için en güzel kar­şı­lık­tır.


Çi­çe­ği bah­çı­van, ku­zu­yu çoban, kar­ta­lı yaban, in­sa­nı da öğ­ret­men ye­tiş­ti­rir. İnsanı ye­tiş­tir­mek hep­sin­den zor­dur. Çünkü bu yolda, öğ­ret­me­nin aş­ma­sı ge­re­ken zor­luk bir tane de­ğil­dir. Ön­ce­lik­le ce­ha­let­le mü­ca­de­le eder öğ­ret­men. Yok­luk ve fi­zi­ki şart­lar zor­lar öğ­ret­me­ni ama o yine de yıl­maz. An gelir, ken­di­siy­le mü­ca­de­le eder. Öğ­ren­ci­le­ri için elin­den ge­le­nin faz­la­sı­nı yapıp yap­ma­dı­ğı­nı sor­gu­lar Bir öğ­ren­ci­si­nin aya­ğı­na diken batsa ön­ce­lik­le ken­di­ni suç­lar o di­ke­ni yol­dan al­ma­dı­ğı için.


Onun için en güzel yaşam dün­ya­nın bütün çi­çek­le­ri­nin gü­lüm­se­di­ği, dün­ya­nın her ye­ri­ne elvan elvan ko­ku­lar yay­dı­ğı bir ha­yat­tır.


Öğ­ret­men­le­ri­mi­zi bir gün değil, ha­ya­tı­mı­zın her anın­da ha­tır­la­ma­mız ge­rek­ti­ği­ni unut­ma­ya­lım.


Bu dü­şün­ce­ler­le tüm öğ­ret­men­le­ri­mi­zin 24 Kasım Öğ­ret­men­ler Gü­nü­nü kut­lar, öğ­ret­men­le­ri­mi­ze ya­şam­la­rı bo­yun­ca ba­şa­rı, sağ­lık ve mut­lu­luk­lar di­le­rim.?dedi.


Ersoy´un ko­nuş­ma­la­rı­nın ar­dın­dan şehit öğ­ret­men­ler için ha­zır­la­nan slayt gös­te­ri­si sa­lon­da duy­gu­sal anlar ya­şat­tı.


Gö­re­vi­ne yeni baş­la­mış ve staj­yer­lik­le­ri kal­dır­mış öğ­ret­men­ler, Terme Fatih Ana­do­lu Li­se­si öğ­ret­me­ni Şükrü Kar­tal eş­li­ğin­de öğ­ret­men­li­ğe giriş ye­min­le­ri et­ti­ler.


Prog­ram­da Fatih Ana­olu Li­se­si öğ­ren­ci­le­ri­nin ha­zır­la­dı­ğı ve Türk Dili ve Ede­bi­ya­tı Öğ­ret­men­le­ri Hakan Öz­türk, Lütfü Koçer, Müzik öğ­ret­me­ni Emrah Ho­pa­lı eşlik et­ti­ği koro büyük alkış aldı.


Öğ­ret­men­li­ğe gönül ver­miş olan Yahya Kemal İko­ku­lu öğ­ret­me­ni Yusuf Öz, Ana­far­ta­lar or­ta­oku­lu öğ­ret­me­ni Zafer Da­mış­man, Fatih Ana­do­lu Li­se­si öğ­ret­me­ni Suna Alan, Halk Eği­tim emek­li öğ­ret­me­ni Se­ma­hat Türk, Ka­ra­de­niz Mes­le­ki ve Tek­nik Ana­do­lu Li­se­si öğ­ret­me­ni İbra­him Baş­tuğ, Ko­ca­man or­ta­oku­lu öğ­ret­me­ni Mü­şer­ref Atak, Ka­ra­de­niz Mes­le­ki ve Tek­nik Ama­do­lu Li­se­si öğ­ret­me­ni Ab­dul­lah Kuş­ko­van, Ata­türk il­ko­kul öğ­ret­me­ni Ha­ti­ce Baş, Cum­hu­ri­yet or­ta­oku­lu öğ­ret­me­ni Hü­se­yin Taş öğ­ret­men­le­re hiz­met şeref bel­ge­le­ri­ni Kay­ma­kam İlyas Gün`ün elin­den al­dı­lar.


Öğ­ret­men­ler Günü kap­sa­mın­da dü­zen­le­nen kom­po­zis­yon, şiir ve resim ya­rış­ma­sın­da bi­rin­ci olan öğ­ren­ci­ler ödül­le­ri­ni Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Çağ­lar Dilek, İlçe Em­ni­yet Mü­dü­rü İsmail Can­po­lat ve As­ker­lik Şu­be­si Ko­mu­ta­nı Per­so­nel Üs­teğ­men Erkan Boz´un elin­den alır­ken öğ­ret­men­ler ara­sın­da dü­zen­le­nen ?Anı Yazma? ya­rış­ma­sın­da bi­rin­ci olan öğ­ret­men­ler bi­rin­ci­lik ödü­lü­nü Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Çağ­lar Dilek´den aldı.


Terme Fatih Ana­do­lu Li­se­si ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen prog­ra­mın su­nu­cu­lu­ğu­nu Fatih Ana­do­lu Li­se­si İngi­liz­ce Öğ­ret­me­ni Esin Er yaptı.


Prog­ra­ma, Terme İlçe Kay­ma­ka­mı İlyas Gün, Terme İlçe Em­ni­yet Mü­dü­rü İsmail Can­po­lat, Terme Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Çağ­lar Dilek, As­ker­lik Şu­be­si Ko­mu­ta­nı Per­so­nel Üs­teğ­men Erkan Boz, Terme Be­le­di­ye Baş­ka­nı Şenol Kul, Terme Müf­tü­sü Recep Apay­dın, İlçe Milli Eği­tim Mü­dü­rü Özer Ersoy, İçe Milli Eği­tim Şube Mü­dür­le­ri, daire amir­le­ri, okul mü­dür­le­ri, öğ­ret­men­ler ve öğ­ren­ci­ler ka­tıl­dı.