Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ÖĞRETMENLİK AŞKI ENGEL TANIMADI

ÖĞRETMENLİK AŞKI ENGEL TANIMADI

Terme Engelliler Derneği üyelerinden Murat Yavuz azmetti ve başardı. O şimdi bir felsefe öğretmeni.

    Terme Engelliler Derneği üyelerinden Murat Yavuz doğuştan gelen engelini bahane etmeyerek yıllara yaydığı azminin mükâfatını sonunda aldı.
    İlk öğrenimini annesinin sırtında okula giderek tamamladığını ifade eden Yavuz, daha sonraki öğrenim hayatını ise açıktan tamamladı. Üniversite hayatına adım atarken bölümünü felsefe seçen Yavuz, Milli Eğitim Bakanlı atamaları sonrası Tokat’a felsefe öğretmeni olarak atandı.
    Atandığı için oldukça mutlu olduğunu aktaran Yavuz “1993-1994 yılında başladığım eğitim öğretim hayatımın 2020 şubat ayı itibari ile öğretim safhasına geçtim.1993-2002 yıllar arasında ilköğretim hayatımı bitirdim. 6. Sınıfa geldiğimde eğitim hayatımı sonlandırmak zorunda kaldım ilk dönem. 2'nci dönem baskılarla devam ettim. Engelimden dolayı ortaöğretim hayatıma 2009 yılına kadar ara verdim. 2009 yılında  akülü engelli aracı aldığımda daha da özgürleştiğim için birşeyler yapmam lazımdı. Hayallerim vardı ve peşine düştüm. Açık liseye kayıt oldum. 2013’e geldiğimde açık lise bitmiş. Artık açıktan okuyarak mezun olma sayım her geçen gün artıyordu. Üniversite sınavına girdim ve sosyal hizmetler bölümüne yerleştim. Orayı da 2 yılda bitirdim. Devamında açıköğretim sosyoloji bölümüne kayıt olarak 2017 temmuz ayında Üniversiteden mezun oldum. Aynı yaz Samsun 19 Mayıs Üniversitesinin açtığı Pedagojik Formasyon kursundan öğretmenlik sertifikamı aldım. 2018 yılında Ekpss girdim ve 70,99 puan aldım. Bu puanımla 2020 Şubat Engelli öğretmen atamasında Tokat Milli Eğitim Müdürlüğüne Felsefe Öğretmeni olarak atamam gerçekleşti. Bu zamana kadar geçirdiğim süreçte bir çok zorlukla karşılaşsam da yılmadım, azmettim ve sonunda başardım. Oldukça mutluyum ve heyecanlıyım. Öğretmenlikte başta biraz acemilik çekeceğimi düşünsem de kısa sürede bunun da üstesinden geleceğime eminim. Umarım benim bu başarım çoğu engelli kardeşime, hatta engeli olmayıp önüne engeller koyan çoğu kişiye örnek olur”dedi. Hbr: Murat KILIÇ