Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

OĞUZLU GÜREŞLERİNE YOĞUN İLGİ

OĞUZLU  GÜREŞLERİNE YOĞUN İLGİ

2018 yılı güreş ağası Hasan Pala tarafından bu yıl 16.´sı düzenlenen Oğuzlu Mahallesi Yağlı Pehlivan güreşleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

2018 yılı güreş ağası Hasan Pala tarafından bu yıl 16.´sı düzenlenen Oğuzlu Mahallesi Yağlı Pehlivan güreşleri vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Programa, Ak Parti Terme İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Ak Parti eski milletvekili Fatih Öztürk, İyi Parti Terme İlçe Başkanı Oğuz Pamuk, SAMKON Genel Başkanı Sezgin Gümüş ve çok sayıda davetli katıldı.
15 Haziran 2018 Cuma günü Oğuzlu Mahallesi Meydanında 350 güreşçinin katılımı ile gerçekleşen programın açılış konuşmasını Güreş ağası Hasan Pala yaptı.
Pala Konuşmasında, ?Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz bu programı bu yıl ilk kez Türkiye Güreş Federasyonu adı altında yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sabah saat 08.00´de başlayan programımız akşam saat 18.00´e kadar devam etti.
Bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayan binlerce katılımcıya ve buraya gelemeyip ekran başından bizleri izleyerek maddi manevi destekte bulunan herkese özellikle Oğuzlu Mahallesi Muhtarı Mustafa Özden ve Oğuzlu Mahallesi halkına, eski milli güreşçi Necmi Koç´a, Oğuzlu Mahallesi eski muhtarı Muhittin Pala´ya çok teşekkür ediyorum. İnşallah benden sonraki ağalar da benim göstermiş olduğum gayreti gösterir ve ata sporumuz olan yağlı güreşlerin daha iyi yerlere gelmesini sağlarlar.? dedi.
Program, TK Rumeli Tv´de canlı olarak yayınlanırken güreş severler programı buradan takip etme fırsatı buldu.
Başpehlivanlar güreşe başlamadan önce şanlı Türk bayrağını açarak vatandaşları selamladılar. Açılan Türk bayrağının karşısında ayağa kalkarak saygı gösteren vatandaşlar bu hareket karşınında duygusal anlar yaşadılar ve pehlivanları dakikalarca ayakta alkışladılar.
Kıran kırana bir mücadelenin yaşandığı güreşlerde vatandaşlar da heycanlı anlar yaşadı.
Güreşin galibi olan Samsun Ladikli Başpehlivan Serhat Gökmen madalya ve kupa ile ödüllendirilirken müsabakalarda 2. olan Hüseyin Şahin, 3. olan Fatih Atlı ve 4. olan Ekrem Yavuz madalya ile ödüllendirildi. Ayrıca Büyük orta kategorisinde de Termeli güreşçi Birol Koç müsabakalarda birinci oldu.
Hbr: Burak KARAPIÇAK