Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

OKUL ALIŞVERİŞLERİ BAŞLADI

OKUL ALIŞVERİŞLERİ BAŞLADI

Okulların açılmasına sayılı günler kala veli ve öğrencileri alışveriş telaşı sardı.

On Sekiz Eylül pazartesi günü açılacak okullar için veliler, çocukları ile birlikte çarşı pazara indi. Terme esnafı, okul alışverişi nedeniyle piyasada hareketliliğin arttığını belirtirken. Fiyat konusunda ise geçen yıla oranla çok fazla bir değişikliğin olmadığı söylendi.


BİR KAÇ GÜN KALA İŞLER DAHA DA ARTAR
Hareketliliğin başladığını fakat işlerin bir kaç gün kala işlerin daha da artacağını belirten esnaf, ?Vatandaşlar şu anda fiyatları araştırıyor, karşılaştırma yapıyor. Velilerin alışverişi son günlere bırakmaması onlara kolaylık sağlar çünkü son günler bayağı yoğun geçecek?ifadelerini kullandı.
Çocuğu için alış verişe gelen velilerden biri fiyatların geçen seneyle hemen hemen aynı olduğunu belirterek ?Fazla bir fark göremedim. Şuan şöyle bir bakmaya geldim. Listemizi hazırlayıp. Çocuğumuza uygun olan ve onun da beğendiği kıyafetleri alacağız"


BU YIL VATANDAŞLARIN CEPLERİ FAZLA YANMAYACAĞA BENZİYOR
Geçen yıla oranla fiyatlarına zam yapılmayan okul ürünleri bu yıl vatandaşların ceplerini fazla yakmayacağa benziyor.
Okul harcamalarının en büyük kalemi olan çantalardaki fiyatlar ise 30 -75 TL arasında olup, geçen yıla oranla hemen hemen aynı düzeyde bulunuyor. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki bir öğrenci için pantolon 25-35 TL, penye kısa kol, 20-25 TL, uzun kol 20-25 TL, etekler 25-35 TL, arasında olurken, lise düzeyindeki bir öğrenci için pantolon 40-50 TL, penye kısa kol 20-25 TL, uzun kol penye 25-30 TL, etek ise 30-40 TL arasında. Bir öğrenci ortalama ilkokul öğrencisi 90-120 TL arasında, lise öğrencisi ise 115-145 TL arasında giyinebilecek.