Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

OKUL BiTTi, MUHABBET BiTMEDi

OKUL BiTTi, MUHABBET BiTMEDi

8 Haziran 2018 Cuma günü karnelerini alan öğrenciler yaz tatiline başladı. Öğretmenler ise Cumartesi olmasına rağmen hemen ertesi günü Öğretmenler Kurulu Toplantısı ile mesaiye devam etti.

Öğretmenler Cumartesi- Pazar demeden zümre toplantıları ve seminer çalışmaları ile 09.30- 12.30 arasında okullarda çalışmaya devam ettiler. Üç günlük Ramazan Bayramında ara verilen mesai, 18- 22 Haziran arasında seminer çalışmaları ile devam etti. 24 Hazirandaki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri dolayısıyla son hafta öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından idari izinli sayıldı.
Öğrencileri tatile gönderdikten sonra seminer çalışmaları için okula gelmeye devam eden öğretmenler, bir sabah kahvaltısı ile bu günleri farklı şekilde değerlendirdiler. Bir sabah seminer çalışması öncesi okulun bahçesindeki çamların altına yerleştirilen masaların etrafında yerlerini aldılar. Evlerinden getirdikleri yiyeceklere ek olarak simit, poğaça ve pide ile zenginleştirilen sofranın etrafına oturdular. Çaylar, odun ateşi ile ısıtılan semaverlerde demlendi. Çaylar yudumlanırken bir yandan da sıcak bir sohbet ortamı güzelleştirdi.
İlçe dışında görevli olup seminerlerini Fatih Anadolu Lisesi´nde yapan öğretmenler de kahvaltı masasındaki yerlerini aldılar. Misafir öğretmenler böyle bir ortamı paylaşmaktan son derece mutlu olduklarını ifade ettiler. Görüntüleri alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Seyfi Günaçtı, ?Okul bitti ama okulumuzda muhabbet bitmedi. Bu da kadromuzun ne kadar uyumlu olduğunu gösteriyor. Böyle seçkin bir grupla bir arada bulunmaktan ve üç eski öğrencimi, bugünün birer öğretmeni olarak aramızda görmekten son derece mutluyum. Allah (CC) bu güzelliğimizi bozmasın? dedi.
Okul Müdürü Mehmet Türkan da, programı düzenleyenlere ve katılan öğretmenlere teşekkür etti.