Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

OKUMA SEFERBERLİĞİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

OKUMA SEFERBERLİĞİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Samsun Maarif Hareketi Projesinin ´´Kitap Okuma Etkinlikleri Vizyon Alanı kapsamında ve Hüseyinmescit İlkokulunda yürütülen ´Kitap Hayattır, okumak yaşamdır´´ projesi devam ediyor.

´Kitap Hayattır, okumak yaşamdır´´ projesi kapsamında, projeden sorumlu öğretmenler Hülya Gürsoy ve Hacı Bayram Sarı rehberliğinde, Mustafa ORAKÇI´nın ´´Levent Çanakkale´de´´ adlı kitabı öğrencilere okutulduktan sonra, kitabı kapsayan bilgi yarışması düzenlendi.
Yarışma sonunda birinciliği 2/A sınıfı, ikinciliği 4/A sınıfı ve üçüncülüğü 3/A sınıfı elde etti.
Dereceye giren sınıflar ödüllendirilirken, öğrencilere kitap okumanın önemi hakkında bilgiler verildi. Dereceye giren sınıfların memnun oldukları gözlenirken, ?Kitap hayattır, okumak yaşamdır? projesi kapsamında yapılan çalışmaların okulda devam ettiği bildirildi.

ARTIK GELENEKSELLEŞTİ
Kitap okuma alışkanlığının okulda geleneksel hale geldiğini belirten okul yönetimi ? Önceki yıllarda olduğu gibi okumanın önemini kavrayan öğrencilerimiz derslerinin yanında okumayı da sürdürüyor. İkinci ve üçüncü sınıfların gelecek yıllarda da bu alışkanlıklarını devam ettirmesi için okul idaresi başta olmak üzere tüm personellerimiz ve velilerimiz ellerinden gel gayreti göstereceklerdir. Bu proje öğrencilerimizin geleceğe umutla bakmalarını sağlıyor.?açıklamasında bulundu.