Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ÖLÜM KAVŞAĞI ÇÖZÜM BEKLİYOR!

ÖLÜM KAVŞAĞI  ÇÖZÜM BEKLİYOR!

Samsun-Ordu Karayolu üzeri, eski otogar mevkiinde bulunan, ölümlü kazalardan dolayı Termeliler tarafından ?ölüm kavşağı? olarak adlandırılan kavşak için vatandaşlar çözüm bekliyor.

Doğu karadenizden Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu; iç bölgeden Gümüşhane ve Bayburt´tan sürekli geçişlerin olduğu Terme´den; Karayolları 7.Bölge Müdürlüğünün 2016 yılı Devlet Yolları Trafik Hacim Haritası verilerine göre günlük 16 bin 680 araç geçiyor.
Her gün binlerce aracın geçtiği, özellikle dini bayramlar öncesi araç sayısının daha da arttığı Terme´de, ölümlü kazaların yaşandığı ?Ölüm kavşağında? hiç bir çalışmanın başlamaması vatandaşları tedirgin ediyor.

KAZALARDAN DERS ÇIKARILMADI
Samsun-Ordu Karayolu üzerinde en son Nisan 2015´te bir hafta içerisinde 3 kaza yaşanmıştı. Bu kazalardan biri Terme plakalı araçta ağır yaralı, yine Rize plakalı aracın kazasında ağır yaralı olurken, 8 Nisan günü ise öğrencilerin bulunduğu servis aracı ile Gürcistan plakalı tırın çarpışması sonucu Fatih Ortaokulu öğrencisi Kerem Kökten´in olay yerinde hayatını kaybetmesiyle ölümlü kaza yaşanmıştı.
2015´ten bu yana ölüm kavşağı adı verilen kavşakla ilgili hiç bir çalışmaların yapılmaması özellikle velileri tedirgin ediyor.

?STANDARTLARA UYGUN KAVŞAK İSTİYORUZ?
Termeli vatandaşlar, ?Bu sorun 72 bin 600 nüfusa sahip Terme´nin değil, tüm Karadeniz Bölgesinin sorunudur? diyerek ?Kazalardan ders çıkarılmadı. Terme merkez ile kavşak üzerinden geçilerek Emniyet Müdürlüğü´ne, SGK ve okullara geçiliyor. Çok yakında okullar açılacak. Çocuklarımız bu kavşağı kullanıp okullarına gidecekler. Çocuklarımız servislerle okullarına giderken her gün yüreğimiz ağzımızda korku içinde olacağız.? diyerek yetkililerin buraya standartlara uygun bir kavşak yapmasını istedi.
Kavşağın standartlara uygun olmayıp ne olduğu belli olmayan bir kavşak olduğunu belirten sürücüler ?Bırakın dünyayı, ülkemizde dahi bu şekilde ikinci bir kavşak göremiyoruz. Kavşakta karşıya geçişlerde akıllar karışıyor.? diyerek yetkililerin bu sese kulak vermesini istedi.