Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

ÖMER ARICI ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ÖMER ARICI ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINA  ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Terme Ziraat Odası başkan aday adayı olduğunu açıklayan Ömer ARICI "Terme’de çiftçilik faaliyetlerinin gelişmesi ve Terme’nin köylerdeki çiftçilere bir umut olmak adına bir araya geldik"dedi.

 6964 sayılı Ziraat Odaları Birliği kanunun 8. Maddesi uyarınca Terme Ziraat Odası Yönetim Kurulu ve Meclisi Seçimleri 04.02.2023 tarihinde yapılacak.
Terme Ziraat Odası başkan aday adayı Ömer ARICI adaylığını ve yönetim kurulunu şu şekilde belirlemiştir.
1. Bağsaray Mahallesi Delegesi : Ömer Arıcı
2. Çay Mahallesi Delegesi: Hüseyin Genç
3. Karamahmut Mahallesi Delegesi : Fatih Gültekin
4.Taşpınar Mahallesi Delegesi : Mete Işıtan 
5. Aşağı Hüseyinmescit Delegesi: Mahmut Alemdar 
6.Ortasöğütlü Mahallesi Delegesi : Sadettin Gürler
7. Kesikkaya Mahallesi  Delegesi : Sefa Aydın
Terme’de çiftçilik faaliyetlerinin gelişmesi ve Terme’nin köylerdeki çiftçilere bir umut olarak bir araya gelen bu oluşum, Terme’nin tarımının gelişmesi için yapmak istediklerini başkan aday adayı Ömer Arıcı’nın öncülüğünde şu şekilde sıraladılar.
1)Toprak tahlili cihazı almak 
Toprak ve yaprak analizleri sayesinde topraklarda ve bitkide eksik olan ve dolayısıyla bitkinin büyümesini engelleyen besin maddelerinin hangisi olduğu anlaşılır. Böylece ezbere gübre atarak değil bitkinin ihtiyacı olan gübreyi kullanarak verimin artmasını sağlamak ve aynı zamanda gereksiz gübre atımının önüne geçilerek çitçilerimizin gübre için harcamış olduğu paranın cebinde kalmasını sağlamak.
2) Ziraat Odası bünyesinde tarım market açmak 
Terme Ziraat Odası olarak çiftçimizi koruyup, kollayacağız çiftçinin  yararına olacak şekilde faaliyet yürüteceğiz. Tarım sektörüne yatırım yapmak isteyen vatandaşları destekleyerek gerekli makine alet, ekipman tedariğini sağlayıp Terme bölgede pilot bölge olacak şekilde ilaç sektöründe çitçiyi destekleyecek en uyguna verecek kurum olacağız.
3) Tarım ve çiftçilerle ilgili haber ve bilgileri toplayarak gerekli incelemeler yapılarak endeks ve istatistik çalışmalar yapıldıktan sonra en doğru bilgiyi çitçimize ulaştırmak kayıt ve belgeleri gerektiğinde çitçimize vereceğiz. Bakanlığımız tarafından yürütülen hibe programlarında çitçimize öncülük edeceğiz termemize bu hibeleri getirmek için elimizden geleni sonuna kadar yapacağız.
4) Odamıza kayıtlı muhtaç çiftçi çocuklarının yurt içinde eğitimleri veya ihtisas yada stajları için birliğin onayı ile burs vereceğiz.
5) Kamu ve özel kurum kuruluşlara faaliyet konuları ile ilgili önerilerde bulunacağız. İşbirliği yaparak Ticaret ve Sanayi Odalarına, Borsa, Hal ve Mezbahalara umumi sergilere, biçerdöver kontrolleri için oluşturulacak komisyonlara ve gerekli gördüğümüz diğer yerlere delegelerimizi temsilci olarak göndererek çiftçinin yararına  yapılması gereken konularda bilgi sağlayarak yanlış gördüğümüz durumlarda müdahil olarak çiftçinin yararına olacak şekilde doğruya teşvik edeceğiz.
6) Tarım ve özellikle kırsal kesimlerin kalkınması için tarım danışmanlarımızın düzenlemiş olacağı mahallelerimizde delegelerimiz öncülüğünde çitçi günleri düzenleyerek her türlü eğitim, yayım ve danışmanlık yapılacaktır. İlgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılarak katkı ve önerilerde bulunulacaktır.
7) Uluslar arası sergi, panel, fuar, toplantı, seminer, kongre gibi etkinliklere katılarak güzel Termemizin pirinç, fındık, pide gibi birçok ürününün tanıtımını sağlayacağız.
8) Çiftçi kayıtlarını doğru bir şekilde tutarak ilçe tarım müdürlüğü ile işbirliği içerisinde kontrolleri yapılacaktır. Çiftçilerle ilgili bilgi ve beldeleri doğru bir şekilde düzenleyerek her türlü tarımsal desteklemelere ilişkin gerekli bilgi ve belgeleri çiftçilere ve gerekli kurumlara vereceğiz.
9) Çitçilerin tarımsal giderlerini düşürmek için teminen her türlü faaliyetlerde bulunacağız.
10) Sergi ve paneller düzenleyerek DOĞRU TARIM nasıl yapılacağı en yüksek verimin nasıl alınacağı ile alakalı çalışmalar yapacağız. Ödüllü müsabakalar düzenleyeceğiz.
11) Meslek ihtilaflarında hakem olarak mahkemelere delegelerimizden  bilirkişi göndereceğiz.
12) Merkez birliği izniyle diğer meslek odaları ve kuruluşlarla işbirliği yaparak merkezleri oluşturmak odalar ve çiftçiler ile ilgili her türlü eğitim araçlarını hazırlayıp sunacağız.
13) ( 21.09.2004 tarihli ve 5234 sayılı kanunun 28. Maddesi ile değiştirilmiştir.) bütçe imkanlarına bağlı olarak ziraat ile ilgili labaratuarlar, müzeler, kulüpler, kitaplıklar, seyyar sinemalar, bitki hastalıkları ile mücadele,ilaçlama yerleri kurmak ve zirai ilaç, veteriner ilaçları, gübre, tohum gibi girdi satış yerleri, her türlü ziraat ve zirai sanayi tesisleri, fidanlık ve ağaçlıklar, damızlık ve örnek ahır ve ağılları, aşım durakları ve ziraat işletmeleri,çiftçi danışmanlığı merkezi açmak ve işletmek, hayvan hastalıkları teşhis ve tedavi hizmetlerinde bulunmak, sulama kurutma ağaçlandırma, toprak koruma ve verimliliğini muhafaza konularında çalışmak, uygulama, teşhis inşası ve benzeri faaliyetlerde bulunmak, çiftçilerin üretim ve meslekleriyle ilgili her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, bu hizmetleri yerine getirmek için gerekli teknik personel ve sağlık personeli istihtam etmek veya kiralamak. 28. maddeye dayanarak Terme Ziraat Odasına yeni iş sahaları açarak TERMELİ VATANDAŞLARIMIZA YENİ İŞ İMKANLARI sağlanacaktır.
14) Çiftçilerimize alet ekipman alımında hibe programlarında öncülük ederek hibe programı dışındaki alet ekipmanlarda uygun ve ucuz kredi imkanı için gerekli bankalarla görüşülecektir.
BİZ EKİP OLARAK HAZIRIZ 82 MAHALLE DELEGEMİZİN DESTEĞİNİ İSTİYORUZ VE TERME ZİRAAT ODASINA KAYITLI OLAN 12000'İN ÜZERİNDE ÇİFTÇİLERİMİZ SEÇTİĞİNİZ DELEGELERE BUNLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURARAK 04.02.2023 TARİHİNDE TERCİHLERİNİ BİZDEN YANA KULLANMALARI İÇİN TEŞVİK ETMENİZİ İSTİYORUZ. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN DİYOR HÜRMETLERİMİZİ SUNUYORUZ.