Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

OMV BİLGİ ENERJİ´YE SATILDI

OMV BİLGİ ENERJİ´YE SATILDI

Bilgin Enerji, Viyana merkezli uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV´den, OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.´yi satın almak için anlaşmaya vardı.

Bilgin Enerji, Viyana merkezli uluslararası petrol ve gaz şirketi OMV´den, OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.´yi satın almak için anlaşmaya vardı. Anlaşma Türkiye Rekabet Kurumu ve ilgili diğer kurumların onayından sonra devreye girecek. Satış sürecinin en geç 2018´in 4. çeyreğine kadar tamamlanması bekleniyor.
OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş, Samsun´da inşa ettiği 896.69 MWm / 886.92 MWe lisans kapasitesine sahip doğal gaz kombine çevrim santralini 2013´te işletmeye almıştı.
Bilgin Enerji İcra Kurulu Başkanı Tolga Bilgin ?Türkiye´nin en esnek ve verimli doğal gaz santrallerinden birine sahip bu şirketin satın alınması ile birlikte kurulu gücümüzü 1760 MW´a çıkartarak pazar payımızı artırmayı ve yenilenebilir enerji üretim portföyümüzü daha dengeli ve esnek bir hale getirmeyi planlıyoruz. Ülkemiz ekonomisinin gücüne ve geleceğine olan inancımız satın alma kararımızda etkili oldu? dedi.