Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

OMV FEN LİSESİNDE, BİLİMİN IŞIĞINDA BİR NESİL YETİŞİYOR

OMV FEN LİSESİNDE, BİLİMİN IŞIĞINDA BİR NESİL YETİŞİYOR

2015-2016 Eğitim Öğretim yılında eğitime başlayan Kozluk OMV Fen Lisesi´nin düzenlediği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı büyük ilgi gördü.

Kozluk OMV Fen Lisesi tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılış töreni, 12 Mayıs Cuma günü okul bahçesinde yoğun katılımla gerçekleşti.
Açılışa, Belediye Başkanı Şenol Kul, İlçe Emniyet Müdürü Lütfi TANRIKULU, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cuma Arpacı ve Vahit Duran, OMV Halkla İlişkiler Müdiresi Esin Mayaöz Ahretlikoğlu, sivil toplum kuruluşları, okul müdürleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.
Fuarda ayrıca Samsun´dan, Özel Çizgi Üstü Fen Bilimleri Okulları, Türkiye Şampiyonu Robot Kulübü, Omü Uzay Bilimleri ve Havacılık Bölüm Başkanı Gökhan Ahmet Bey ve roket kulübü öğrencileri ile Uzay Bilimleri Bölümünden Özgür Bey güneş teleskobu ile yer aldı.
Kozluk OMV Fen Lisesi halk oyunları topluluğu ve müzik gurubunun gösterileri ile başlayan etkinlikte açılış kurdelesi Belediye Başkanı Şenol Kul, OMV Halkla İlişkiler Müdiresi Esin Mayaöz Ahretlikoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cuma Arpacı ve Vahit Duran tarafından kesildi.
Açılışta kısa bir konuşma yapan okul müdürü Sait TUĞ, düzenledikleri etkinliğin heyecan verici olduğuna dikkat çekerek ?Bilim fuarında öğretmen ve öğrencilerimiz güzel projeler çıkardı. Büyük bir emeğin sonucu güzel bir iş başardılar. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum?dedi.
Fuarda, 50 öğrenci hazırladığı 28 projenin sunumunu yaparken, projeler arasında Isı Pompası Destekli Deniz Suyundan İçme Suyu Elde Etme projesi, okuldaki ihtiyaç sahibi öğrencilere gelir sağlama için yapılan Sera ve Organik Yumurta Üretimi projesi, Darbeden Demokrasiye 15 Temmuz Özel Bülteni projesi ve Görünmezlik Aynası projesi dikkat çekti.
Proje koordinatörü Arzu Arslan ise etkinlikle ilgili ?Gençlerimizi bilim ışığında, düşünen ve sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek gayesindeyiz. Bu kapsamda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı etkinliğini gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve okul idaresi ile davetimize Samsun´dan ve ilçemizden katılan herkese teşekkür ederiz.?dedi.
Program, roket gösterisi, güneş teleskobu ile güneşin izlenmesi ve ikramlarla son buldu.