Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

OMV`DEKi SES KORKUTTU

OMV`DEKi SES KORKUTTU

Akçay`da faaliyet gösteren OMV Doğalgaz Çevrim Santralinde 25 Haziran Çarşamba günü meydana gelen yüksek ses, vatan- daşlar arasında ?OMV patladı? şeklinde söylentilere yol açtı.

Bölgede yaşayanlardan aldığımız duyuma göre; OMV Doğalgaz Çevrim Santrali`nde 25 Haziran Çarşamba günü patlamaya benzer yüksek bir ses meydana geldiği, çıkan sesin ardından güvenlik güçlerinin santral çevresinde araştırma yaptığı bildirildi.

Doğalgaz Çevrim Santrali yetkilileri ise konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Türkiye Elektrik İletim AŞ`nin (TEİAŞ) Tirebolu hattına ağaç devrildiği için civarda ani bir elektrik kesintisi yaşandı. Kesintinin ardından 180 Bar`lık basınçlı buhar sisteme elektrik veremeyince buhar tribünlerinden kendini tahliye etti. Bu tahliye esnasında da 10-15 dakikalık ciddi derecede yüksek bir ses oluştu. Santralden çıkan bu ses, sanırım vatandaşlar arasında patlama oldu şeklinde yorumlanmış. Bu zaten zaman zaman santralde oluşan bir sestir ve biz böyle durumlarda bölgede yaşayanları önceden bilgilendiriyoruz. Bunu civarda yaşayanlar iyi bilir. Ancak bu durum aniden gerçekleştiği için haber veremedik onlar da tedirgin olmuşlar. Sesin kaynağını merak ettikleri için de jandarmaya haber vermişler. Santralimiz, en yüksek verimlilikle çalışan ve Türkiye`de emisyon rekoru kıran bir santraldir. Bir yıldır faaliyetteyiz. Çevre Bakanlığı sürekli kontrol ve denetimlerini yapıyor. Yüksek teknolojiyle donatıldığı için bu tip durumlarda sistem otomatik olarak kendini koruyor. Korkulacak bir durum yok.”