Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÖNCE ETKİNLİK, SONRA PİKNİK

ÖNCE ETKİNLİK, SONRA PİKNİK

İlçemizin en eski lisesi, Fatih Anadolu Lisesi adıyla ilk Bilim ve Kültür Şenliğini geçen hafta düzenledi.


Öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde hazırladıkları çalışmalarını 11 ve 12 Mayıs günlerinde okulun bahçesinde sergilediler.
Belediye Başkanı Şenol Kul´un protokol üyeleri ile birlikte açılışını yaptığı şenlikte İlçe Müftüsü Recep Apaydın da bir dua yaparak serginin öğrencilerimize, ilçemize ve milletimize hayırlı olması dileğinde bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Hüseyin Biberoğlu, Vahit Duran ve Cuma Arpacı tam kadro ile açılışa katıldılar.
Şenlikte; Geçmişten Günümüze, Kırsal Yerleşim Fotoğrafları, Napier´in Kemikleri, Tarihimizde Yolculuk, Üç Boyutlu Biyoloji, Çizgilerle Hadisler, Topolojik Düğümler ve Fatih Ralli gibi bölümler yer aldı. İki gün devam eden sergi; okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş tarafından gezildi. Ziyaretçilerden eski mezunların okul kütük defterlerinde kendi bilgilerini ve fotoğraflarını görmeleri hoş bir sürpriz oldu. Ayrıca Kırsal Yerleşim Fotoğrafları, Geçmişten Günümüze Köşesi ve diğer bölümler de ilgiyle gezildi.
Geçmişten Günümüze Köşesi´ni gezdikten sonra anı defterini imzalayan Belediye Başkanı Şenol Kul, ?Bugün geçmişteki yaşantımızın izlerini görerek geçmişe gittik. Geçmişini bilmeyen ve sahip çıkmayan geleceğini bilemez ve planlayamaz? derken, BÇ Anadolu Lisesi Öğretmeni Selma Cengiz de, ?Bugün öğrencilerimle okulunuzun düzenlediği Bilim Şenliğini gezdik. Eski defter ve kitaplarınızı inceledik. ´Geçmişe Yolculuk´ denilen duyguyu yaşadık. Yüreğinize, emeğinize sağlık? diyerek duygularını dile getirdi.
Serginin sonunda yaptığı konuşmada Okul Müdürü Mehmet Türkan; görev alan öğretmenlere, öğrencilere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Hafta içinde sergide yorulan ekip, hafta sonu Miliç Çamlığında düzenlenen piknikte gönüllerince eğlendiler. Çevre incelemesinden sonra öğretmenler ve öğrencilerin karma olarak kurduğu takımlar voleybol oynadılar. Yemeğin ardından çuval yarışı, halat çekme ve futbol maçı ile proğram devam etti. Sahilde kertenkele kovalama da hayli eğlenceli oldu.
Gezi ekibi yorgun ama mutlu olarak salimen evlerine döndüler.