Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ONKOLOJİ HASTANESİNDE HASTA KABULÜNE BAŞLANDI

ONKOLOJİ HASTANESİNDE HASTA KABULÜNE BAŞLANDI

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine bağlı kurulan Onkoloji Hastanesinde, poliklinik hizmetlerinde hasta kabulüne başlandı.

OMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Kurupelit Yerleşkesi´nde bulunan hastanenin 7 katlı ve 135 yatak kapasiteli olduğu ifade edildi. 

Kanserle ilgili tanı ve tedavilerin yapılacağı hastanenin ilk aşamasında poliklinik hizmeti verilmeye başlandığının belirtildiği açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı: ´´Üniversite hastanemize ihtiyaçlar doğrultusunda ikinci bir bina daha yapıldı. Bölgenin en büyük, Türkiye´nin ise sayılı onkoloji hastanelerinden bir tanesi yapıldı. Türkiye´nin en gelişmiş teknolojik cihazlara sahip en modern hastanesi kuruldu. İnşaat maliyeti hariç sadece 25 milyon liralık tıbbı cihazlar alınarak hizmet vermeye başladı. Hastane içinde kemoterapi ünitesiyle birlikte radyoloji, onkoloji ve hematoloji bölümleri bulunuyor. Hastanede, bölgede ilk kez yetişkinler için kemik iliği nakil merkezini de bünyesinde bulunduruyor. Poliklinik hizmetlerinin tamamen hizmete girmesinin ardından gerekli personel desteğinin sağlanmasıyla birlikte yataklı üniteler de hizmete açılacak.´´