Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ONLAR DA CAN! ARTIK FARKINA VARALIM

ONLAR DA CAN! ARTIK FARKINA VARALIM

Terme´de, sahipsiz kedi ve köpeklerin beslenme, barınma ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması için kurulan Sokak Hayvanları Koruma Derneği, insanları sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet etti.

Terme´de, sokak hayvanlarını korumak amacıyla kurulan Sokak Hayvanları Koruma Derneği, Mayıs 2018´de faaliyete başladı.
İlçede çok sayıda yardıma muhtaç sokak hayvanı bulunduğunu ifade eden dernek başkanı Feridun Demirbaş ?Hayvan severler olarak uzun süredir Terme´de, insanların hayvanlara karşı yaklaşımlarını gözlemliyoruz. Kimisi bakımsızlıktan hastalıklı görünen köpeklerden kaçarken kimisi de onlara kötü davranıyor. İşte bizler bunun önüne geçebilmek adına böyle bir dernek kurduk ve çalışmalara başladık. İlk etapta sokak hayvanlarının veterinerlerce aşılarının yapılmasını sağlayacak akabinde de barınak ve yemek sorunlarının çözümü için çalışma başlatacağız.?dedi.

DUYARLI TOPLUMUN GELİŞMESİNE ÖNCÜ OLACAĞIZ
Bir ayda üye sayılarının 50´ye ulaştığını ifade eden Demirbaş ?En kısa zamanda belediye başkanımızı ziyaret ederek sokak hayvanlarının barınabilecekleri bir yer talep edeceğiz. Bu hedefe ulaşmamızın hemen ardından da tüm Terme´yi gezerek insanlardan artık yemeklerini biriktirip bize iletmelerini isteyeceğiz. Buradaki asıl hedefimiz hayvanlara karşı duyarlılığı artırmak ve israfın önüne geçmek. Azimli bir çalışmayla duyarlı bir toplumun gelişmesine öncü olacağımıza inanıyorum.? dedi.