Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“ONLARLA EMPATİ KURMAK ENGELLERİ KALDIRACAKTIR”

“ONLARLA EMPATİ KURMAK  ENGELLERİ KALDIRACAKTIR”

Terme’de hizmet veren Özel Tuğra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Dünya nüfusunun yaklaşık %15'ini engelli bireylerin oluşturduğuna dikkat çekerek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günüyle ilgili basın açıklamasında bulundu.

    Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması, haklarının tam ve eşit bir şekilde sağlanması amacıyla ilan edilen Dünya Engelliler Gününde onların yanında olmanın hepimizin görevi olduğunu hatırlatan Özel Tuğra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günüyle ilgili basın açıklaması yaptı. 
    Konuyla ilgili kurumun Rehber Öğretmeni Melek Kaya tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
    “3 Aralık tarihinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde bu özel günün anlamını pekiştirecek çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
    Biz Tuğra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak bir yandan engelli haklarını vurgularken, diğer yandan engellilerin yaşadıkları sıkıntıların ve zorlukların fark edilmesi için elimizden gelen bütün çabayı sarfetmeye her zaman hazırız. Toplumda, geçmişe kıyasla günümüzde engelli bireylerin aslında diğer bireylerle eşit haklara sahip olduklarının bilinci oluşturuldu diye düşünebiliriz.
    Dünya nüfusunun yaklaşık %15'ini engelli bireyler oluşturuyor. Tabi ki bu engel çeşitliliği değiştirebilmektedir. Mesela nüfusun yaşlanması ve kronik hastalıklardaki artış engelli sayısında gün geçtikçe çoğaltmaktadır.
    Çeşitliliği ne olursa olsun onların her alanda yer almalarını sağlamak, aileleri ile huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamak toplum olarak hepimizin hedefleri arasında olmalıdır. Onlarla empati kurmak engelleri kaldıracaktır. Çeşitli spor dallarında da göstermiş oldukları üstün başarıyla onların neler yapabileceklerini, neler başarabileceklerinin en önemli göstergesidir.
    Engelli bireyleri anlayabilmek, onların gözünden hayata bakabilmek ve gündelik hayatta karşılaştıkları sorunları aşma çabalarının farkına varabilmek oldukça önemlidir.
    Tüm güzellikleri yalnız engelsizler için değil, engelliler içinde isteyelim. Bu nedenle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün engelli bireylerimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyoruz.”