Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ÖRENCiK MAHALLESi HiZMET BEKLiYOR!

ÖRENCiK MAHALLESi HiZMET BEKLiYOR!

Terme`ye 37 km uzakta, nüfusu kışın 348 yazın ise 1500 kişi olan Örencik Mahallesi sakinleri, yol, elektrik ve sağlık hizmetlerinde aksaklık olduğunu dile getirerek yetkililerden yardım istedi.

Mahallelerine tek yoldan ulaşıldı-ğını ifade eden Mahalle Muhtarı Davut Sağlam Görünürde anayol olan bu yolu, yetkililerin gelip görmesini istiyoruz. Yol mu, patika mı belli değil. Yollarımız dar ve köhne. Ayrıca mahalle içlerine giden ara yollar da berbat durumda. Yollar karı, yağmuru yediği zaman adeta çamur deryası oluyor. Kışın ulaşımımız neredeyse durma noktasına geliyor. Yolları araçlarla dahi zor aşıyoruz. Kendi çabalarımızla çareler üretiyoruz. Yollarımıza acilen bakım yapılarak yol genişletme ve çakıllama, kırıcı kato çalışması ile buz konulmalı.”dedi.

SAĞLIK OCAĞI DEMEYE ŞAHİT LAZIM”

Mahallelerinde bulunan sağlık ocağının halinin içler acısı olduğuna değinen mahalle sakinlerinden İbrahim Yüksel Mahallemizde her hafta çarşamba günü, Terme merkezden gelen aile hekimleri sağlık hizmeti veriyor. Gelin görün ki sağlık hizmeti verilen yere sağlık ocağı demek için bin şahit lazım. Hekimlerimiz sağolsun ellerinden geleni yapıyor ancak hizmet verilen yere ne demeli. Bu çağımızda daha iyi sağlık hizmetleri almak istiyoruz.

HASTALARIMIZI SIRTIMIZDA TAŞIYORUZ”

Yollarını kendi paralarıyla yaptırdıklarını ifade eden mahalle sakinlerinden Hamdi Bayram
Resmen mahrumiyet yaşıyoruz. Yaşlılarımız, hastalarımız bu durumdan en çok etkilenenlerden. Yollar kötü olduğu için mahallede bir hasta olduğunda onu ya battaniyelerle ya da sırtımızda taşıyoruz.”dedi.

YAĞMUR YAĞMASIN DİYE DUA EDER OLDUK”

Yolların çamur olmasının yanı sıra her yağışta elektriklerin kesildiğini de söyleyen İbrahim Yüksel 35 yıllık bir elektrik şebekesi kullanıyoruz. En ufak rüzgarda teller dallara değiyor. Kendimizce yöntemler geliştirdik. Ayrıca direklerimizin çoğu da yıkıldı yıkılacak. En ufak yağmurda, rüzgârda yüreğimiz ağzımıza geliyor çünkü elektriklerimiz kesiliyor. Bunun yanı sıra mahallemizde su da yok. Kendi imkânlarımızla getirdiğimiz suyu kullanıyoruz. Sularımız temiz ve hijyenik değil. Filtrelerden geçmediği için mahallemizde hastalık da çok. Yol, su, elektrik konusunda yetkililerden yardım istiyoruz.”dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ MAĞDUR”

Mahalledeki öğrencilerin Ambartepe`de eğitim gördüklerini ifade eden Örencik Mahallesi Yolcu Taşıma kooperatifi Başkanı Yüksel Bektaş ise Yollarımız bozuk olduğu için ara yollarla birlikte toplam 15 km`lik yolu yaklaşık bir saatte gidebiliyoruz. Kar yağdığı zaman bu süre daha da uzuyor. Hatta ulaşım zor olduğu günlerde öğrenciler okula gitmediğinden devamsızlık günleri artıyor. Yolların bozukluğundan araçlarımız sürekli arıza yapıyor. Kazandığımız para araçların masrafına gidiyor.”dedi.

MAHRUMİYET BÖLGESİYİZ”

Mahallelerinde köprü sıkıntısı da yaşadığını ifade eden Muzaffer Çalışkan Salıpazarı ve Örencik bağlantısını sağladığımız Karakaya mevkiinde derin bir ırmak var.
Su seviyesi indiğinde sıkıntı yok. Üzerine tahta koyduk bu şekilde kullanıyoruz. Ancak havalar yağdığında sel oluyor. Yağmurlu havalarda 15 dk`lık yolu 3 saatte dolanıyoruz. Bunun için Çökek, Uğdüzü ve Karakaya mevkilerindeki Salıpazarı bağlantı yollarına köprü istiyoruz. Derelerde menfez ve kanal yok.

Bir yağmurla yollar çamur içinde kalıyor. Ulaşım adeta duruyor. Mahalle içlerinde de yollarımız yok. Traktör ve patpatlar ancak geçiyor. Minibüs, küçük araçlar giremiyor.”dedi.
Son olarak Terme Belediyesiyle konu hakkında görüştüklerini dile getiren Muhtar Davut Sağlam Yollarımız konusunda Büyükşehir'e bağlandığımız için Terme Belediyesinden hizmet alamıyoruz. Kışın yollarımızı rica üzerine Büyükşehir belediyesine açtırmıştık. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz ve bu sıkıntının kökten çözülmesini istiyoruz. Yoksa bizi daha çok zor günler bekliyor.”dedi.