Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ORGAN BAĞIŞI VE AKILCI İLAÇ KULLANIMI SEMİNERİ DÜZENLENDİ

ORGAN BAĞIŞI VE AKILCI İLAÇ KULLANIMI SEMİNERİ DÜZENLENDİ

İlçe Milli Eğitimin ve İlçe Sağlık Müdürlüğünün ortak olarak planladığı Organ Bağışı ve Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili seminer okulların konferans salonlarında öğrenci ve öğretmenlere Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Yılmaz Yazıcı tarafından verildi.

Dr.Yılmaz Yazıcı ülkemizde organ bağışının ihtiyaç duyulanın altında olduğunu vatandaşlarımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermediklerini istatistiksel bilgiler vererek ifade etti. Organ nakli sürecinin nasıl gerçekleştiğini ve nakil sürecinde zamanın ne kadar kıymetli olduğunu vurguladı. Sağlık Bakanlığının bu konuda büyük destek verdiğini ambulans uçak ve helikopterleri olduğunu ve nakil süreci olan hastalıklarda devlet tarafından hasta yakınlarının kullanımına verildiğini söyledi. Ayrıca Samsun´un organ bağışı konusunda üst sıralarda yer aldığını sözlerine ekledi.
Akılcı İlaç Kullanımı ile ilgili kısımda ise ülkece antibiyotik kullanımında üst sıralarda olduğumuzu ve bunu engellemek içinde Sağlık Bakanlığının gerekli durumlarda antibiyotik kullanımına gidilmesi ve kullanır iken de doktorun vermiş olduğu süre içinde kullanıp bırakılması hakkında bilgilendirme yapıldı.