Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ORTA CAMi´DE KUR´AN DERSLERİ DEVAM EDİYOR

ORTA CAMi´DE KUR´AN DERSLERİ DEVAM EDİYOR

İlçemiz Fenk Mah. Çarşamba Caddesi´nde bulunan Orta Camii´de, Din Görevlisi Hacı Şanda tarafından yetişkinlere Kur´an-ı Kerim ve Dini bilgiler dersi veriliyor.

İlçemiz Fenk Mah. Çarşamba Caddesi´nde bulunan Orta Camii´de, Din Görevlisi Hacı Şanda tarafından yetişkinlere Kur´an-ı Kerim ve dini bilgiler dersi veriliyor.
Belli yaşa gelmiş olmasına rağmen, Kur´an okumayı öğrenme imkanı bulamayanlar bu kursa devam ederek Kur´an okumayı öğreniyorlar. Vaktiyle Kur´an öğrenmeye başlamış fakat yeterince öğrenememiş olanlar da bu kurs sayesinde okuma becerilerini geliştiriyorlar.
Kursa devam edenlerden emekli Nihat Aykül, ?Çocukken camiye gitmiştim ama Kur´an okumayı iyi öğrenememiştim. Bugüne kadar da böyle bir kursa gitmek nasip olmadı. Hacı Şanda Hocamızın camide ders verdiğini öğrenince ben de kayıt yaptırdım. Haftada üç gün akşam namazı ile yatsı namazı arasında ders görüyoruz. Ayrıca dini bilgiler de alıyoruz. Bu da bizim için çok iyi oluyor. Emekli, esnaf ve çalışanlar için çok iyi bir fırsattır.?dedi.
Din Görevlisi Hacı Şanda; Hz. Muhammed´in, (s.a.v) ?Sizin en hayırlınız Kur´an´ı öğrenen ve öğreteninizdir.? hadis-i şerifini hatırlatarak ?Kur´an´ı öğrenmeden, onun içindeki mesajı kavramadan dini öğrenmek, dinin ne olduğunu anlamak mümkün değildir. Onun için ´Kur´an´ı öğrenmek ve öğretmek en hayırlı iş konumundadır.İsteyen herkesin Kur´an eğitimi alabileceğini, Kur´an eğitiminde yaş sınırının olmadığını söyledi. Ayrıca camimizde haftanın beş günü bayan öğretici tarafından da bayanlara yönelik Kuran eğitimi de devam etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Müftülüğümüz bu konuda bütün imkanlarını seferber etmektedir.?dedi.