Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

ORTASÖĞÜTLÜ'DE KAFKAS ŞENLİĞİ

ORTASÖĞÜTLÜ

Geleneksel olarak her yıl düzenlenmekte olan 'Orta Söğütlü Kafkas Şenliği'nin 5'incisi 06 Ağustos 2023 Pazar günü Orta Söğütlü Köyü'nde yapıldı.

 Geleneksel olarak her yıl düzenlenmekte olan 'Orta Söğütlü Kafkas Şenliği'nin 5'incisi 06 Ağustos 2023 Pazar günü Orta Söğütlü Köyü'nde yapıldı.
Şenliğe ilgi yoğundu. Orta Söğütlü halkının yanı sıra, çevre köylerden ve ilçe dışından da gelenler vardı. İstanbul Çerkez Derneği Başkanı İsmail Aydın, Termeli emekli hakim İsmail Şişman, Yukarı Söğütlü Köyü'nden Prof Yusuf Var, Terme Bilgi Gazetesi yazarları Rahmi Özen, Seyfi Günaçtı ve Selim Eroğlu da katılanlar arasındaydı.
İstanbul'dan davet edilen İshak Bey'in sunumu ile saat 20.15'de program başladı. İshak Bey seyircilere ayrıca Çerkez diliyle de hitap etti. Genç yaşına rağmen İshak Bey'in, atalarının dilini gayet rahat konuşması dikkat çekti.
Kürsüye davet edilen Dernek Başkanı İsmail Aydın, herkese “Hoş geldiniz” dedikten sonra şenliğin güzel geçmesi dileğinde bulundu. Başkanın, bu köyün evlâdı olmasından Orta Söğütlü halkı ayrı bir gurur duymuş olmalılar.
Konuşmalardan sonra ekiplerin halk oyunları gösterileri başladı. Sahnedekilerin kıvrak ve uyumlu hareketleri, seyircilerden alkış aldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi de programa bir Azamat Kafkas Halk Oyunları ekibi göndermişti.
Çerkezler bu şenlikle geleneklerini yaşadıklarını ve yaşattıklarını gösterdiler. Gönüllerince eğlendiler. Hbr: Seyfi GÜNAÇTI