Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

OTOGAZ İSTASYONLARINA KURS

OTOGAZ İSTASYONLARINA KURS

OTOGAZ İSTASYONLARINA KURS

Düzenlenen LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı) Kursuna Oto Gaz İstasyonlarında çalışmakta olan 16 personel katıldı.

İki gün devam eden eğitim, Meslek İçi Eğitim Merkezi Eğitmeni Makina Mühendisi Faik Yılmaz tarafından verildi. Katılımcılara LPG Piyasası Hukuki Düzenlemeleri ve Standartlar, İş Sağlığı, Güvenliği ve Çevrenin Korunması, LPG`nin Teknik Özellikleri, LPG Tesisat Elemanları ve Dikkat

Edilmesi Gereken Kurallar, LPG`nin Emniyetli Bir Şekilde İkmal Yapılması, Dolum Sırasında Uyulması Gereken Kurallar, LPG`nin Doldurma İşleminde Temel Kurallar, Emniyet Tedbirleri, Yangın Güvenliği, İlkyardım” konular hakkında bilgiler verildi.

Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere LPG Otogaz İstasyonları Taşıt Dolum Personeli (Pompacı) Kursu” sertifikası verildi. Eğitimle ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Semra Kolbakır, 16

Aralık 2012 tarih ve 28499 Sayılı Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe giren Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (Lpg) Piyasası Eğitim Ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği” uyarınca yönetmeliğin verdiği yetki kapsamında sektöre yönelik eğitimler düzenlediklerini, eğitimlerin Oda Üyelerine ve kamuoyuna yönelik olarak artarak devam edeceğini söyledi.