Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ÖZEL TUĞRA EĞİTİM’DEN 29 EKİM’E ÖZEL ANLAMLI PROGRAM

ÖZEL TUĞRA EĞİTİM’DEN  29 EKİM’E ÖZEL ANLAMLI PROGRAM

Terme Özel Tuğra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılını çeşitli etkinliklerle kutladı.

 Terme Özel Tuğra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmen ve öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılını okulda düzenledikleri programla kutladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, şiirler okundu. Öğrenciler ellerindeki boyadıkları kartonlarla Türk Bayrağı şeklini  alırken, yine bayraklar ve balonlarla müzik eşliğinde 100. yıl coşkusunu hep birlikte yaşadılar. Programın devamında yer alan zeybek gösterisi ve cumhuriyet yürüyüşü de güne ayrı bir renk ve anlam kattı.
Cumhuriyetin ilanıyla Türkiye’de köklü bir değişim yaşandığına vurgulayan Terme Özel Tuğra Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi  yönetimi konuyla ilgili açıklamasında “Cumhuriyet, hükümetin ve devlet başkanlarının halk tarafından belirli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği yönetim şeklidir. Yani milleti en üstün konuma taşımaktır.
Cumhuriyet döneminde  siyasi değişimlerin yanında önemli toplumsal değişimlerde yaşanmıştır. Harf Devrimi, Soyadı Kanunu ve Şapka Devrimi gibi konular aslında oldukça önemlidir. Atatürk silahla kazanılan savaşların zaferlerinin, kültürle devam ettirilmesi gerektiğini çok iyi bilen bir liderdir. Bu yüzden Türk Milletinin zeki olması, iyi  savaşabilmesi kadar önemliydi onun için. Kadınlara verilen siyasi ve toplumsal haklarla da adeta dünyaya ve özellikle de doğu ülkelerine örnek olmuştur. Tüm bu değişimler sayesinde kısa sürede savaştan kurtulmuş, dış ülkelerin saygısını kazanmış ve gelişmekte olan bir Türk toplumu doğmuştur. 
Atatürk, Cumhuriyeti ilan ettikten sonra çiftçiyle esnafla kısaca halkla ilişkisini kesmemiş, sürekli iç içe olmuş sohbet etmiş, sorunlara çözümler üretmiştir. Cumhuriyet fikrine göre yaşamıştır. Cumhuriyet bir fikir ve bu fikre inanların eseridir. Savaşmak silahla olsa da zaferlerin silahla kazanılmadığının en büyük derslerinden biridir. Cumhuriyetin ilanı ve elbette her zafer gibi özgürlüğün de bir sorumluluğu vardır. Cumhuriyetimizin 100. yılında ilerlerken bu sorumlulukları bilmenin önemini her daim hatırlamak, yaşayabileceğimiz en değerli duygulardan biri olacaktır. Çünkü kendi sorumluluğunu unutan bir kişi, ne için savaştığını nasıl hatırlayabilir ki ? En güzel zamanların en karanlık günlerin ardından geldiğini öğrenmiş bir millet olarak, elimizdeki her şeye sıkıca tutunmalıyız ve savunmalıyız. Çünkü kendi sorumluluğunu bilen bir millet, kimsenin egemenliği altında kalmadan kendi yolunu çizerek özgürleşebilir. Hem bizim hem de çocuklarımızın geleceği için en önemli faktördür bu. Belki de uğruna savaşacak tek gerçek bile olabilir.”ifadelerine yer verdi.