Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

PAKiSTAN iLE iŞ GÖRÜŞMESi YAPILDI

PAKiSTAN iLE iŞ GÖRÜŞMESi YAPILDI

Yaşar Makina Sanayi ile iş anlaşması için Terme´ye gelen Pakistanlı iş adamları Terme Ticaret ve Sanayi odasında ağırlandı

Yaşar Makina Sanayi ile iş görüşmesi için Pakistan´ın Lahor bölgesinden gelen iş adamları, Terme Ticaret ve Sanayi odasında ağırlandı.
Terme Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıya Kaymakam Mehmet Parlak, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi, Yaşar Makina Sanayi Şirketi müdürlerinden Mustafa Polatcan, Termeli iş adamları ve sanayiciler katıldı.

PAKİSTANLILAR TÜRKLERİ SEVİYOR
Toplantıda konuşma yapan Pakistanlı iş adamları, Pakistanlıların Türkleri çok sevdiğinden bahsederek ?Biz de bunun için Türklerle anlaşmayı istiyoruz. Kalplerimiz Türk insanına ve Türkiye´ye çok yakın. Ülkemizde Türk ürünleri çok seviliyor. Türkiye ile sadece dil problemimiz var. Ancak kalplerimiz bir. Makina fiyatlarınız pahallı olsa da biz yine de Türkiye´yi tercih ediyoruz.? açıklamasında bulundular.

ANLAŞIRSAK BU İŞ OLACAK
Terme´deki çeltiğin daha büyük ve iri, Pakistan´dakilerin ise ince ve uzun yapılı olduğunu belirten Yaşar Makina Sanayi Şirketi müdürlerinden Mustafa Polatcan ?Bu nedenle çeltik makinalarını denemeleri için örnek göndermek istedik. Anlaşırsak bu iş olacak. Onlara ayrıca Terme´de yatırım yapabilecekleri alanların da olduğunu da söyledik.?dedi

İLÇE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Terme Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ahmet Emekçi de toplantıda bir konuşma yaptı.
Konuşmasında, ilçemizin Karadenizin en büyük tarım arazisi potansiyeline sahip bölgelerinden biri olduğunu hatırlatan Ekmekçi ?Pakistanlı iş adamları ile yaptığımız görüşme gayet verimli geçti. Anlaşmanın sağlanacağına inanıyoruz. Bu ticaretin ve ihracatın devam edeceğini ümit ediyoruz. Anlaşmanın sağlanması halinde ilçemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak. İnşallah en kısa zamanda Lahor kentiyle ?Kardeş Oda ve Ticaret İşbiriği Antlaşması´ da imzalayacağız? dedi.
Toplantı sonunda Pakistanlı konuklara günün anısına, Ayet-el Kürsi´nin yazılı olduğu plaket takdim edildi.