Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

PARTiLER YEREL SEÇiM MESAiSiNDE

PARTiLER YEREL SEÇiM MESAiSiNDE

Oy kullanacak vatandaşlar arasında ?Belediye Başkan aday adayları kim? Belediye başkanı kim olacak? sorularının yanıtları merak konusu olmaya devam eder-ken Terme´deki siyasi partiler, aday adaylığı ve seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.


Terme´de uzun süredir belediye başkanlığı koltuğunu kimseye kaptırmayan Ak Parti Terme İlçe Teşkilatı, seçim çalışmalarını hızlandırdıklarını ve gece gündüz hummalı bir çalışma sürecine girdiklerini ifade ederken MHP Terme İlçe Teşkilatı da Terme´de, "Üretken Belediyecilik" anlayışını hakim kılmak istediklerini söyledi.
Muhalefet parti CHP ise yerel seçimde Termelilerin, oy verme alışkanlığının dışında bir tercih yapacağını düşündüklerini ifade etti.

GECE GÜNDÜZ HUMMALI BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Ak Parti Terme İlçe Başkanı Av. Ali Kılıç, aday adaylığı süreci için önemli açıklamalar yaptı.
Seçimin demokrasinin temel unsurlarından olduğunu söyleyen Kılıç ?Milletimiz önümüzdeki yerel seçimlerde, bir kez daha yetki verirken daha önce seçilmiş olanlar da bir kez daha hesap verecek.
AK Parti, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere her seferinde ´rotamız milletin rotasıdır´ dediği için, her seçimde millete koşa koşa gitme hevesiyle davranmış ve milletin teveccühünü almak, milletin beklentilerine karşılık vermek amacıyla millete gitmeyi bilmiştir.
AK Parti sadece seçim sürecinde değil her dönem hazır olmasıyla biliniyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla da çalışmaları-mızı hızlandırdık ve gece gündüz hummalı bir çalışma sürecine girdik´´dedi.

´BU SEÇİMDE ADAY ADAYLIĞI SÜRECİNDE BİLGİLER ÖNCE İNTERNETTEN GİRİLECEK´
Belediye başkanlığı, büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyeliklerine ilişkin müracaatların 5 Kasım günü başladığını belirten Kılıç ´´Saat 11.00´de sistemimiz açıldı ve müracaatları almaya başladık. Belediye başkanlıkları için bu müracaatlar 12 Kasım´dan 16 Kasım´a kadar uzatıldı. 16 Kasım Cuma Günü saat 17.00´de belediye başkanlıkları için müracaatlar bitmiş olacak. Fakat büyükşehir ve belediye meclis üyelikleri için müracaat almayı, 3 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 19.00´a kadar sürdüreceğiz. Bu seçim aday adaylığı sürecinde önce bilgiler internet ortamından girilecek. Yani kişi isterse evinden de girebilecek. Sonra bu ön başvurunun ardından ilgili teşkilat birimine gelmek suretiyle oradan aday formunu çıkaracak ve ıslak imzalı bir şekilde ilgili teşkilat birimine teslim etmek suretiyle alındı belgesini alacak.´´dedi.

´MEVCUT BELEDİYE BAŞKANLARI ADAY MÜRACAATINDA BULUNMAYACAK´
Bu dönem mevcut belediye başkanlarının aday müracaatında bulunmayacaklarını da söyleyen Kılıç ?Başvuru ücretlerinin belli oldu. Kadın ve 18-25 yaş aralığındaki genç adaylar başvuru ücretinin yarısını, engelli adaylar da toplam ücretin 4/1´ini ödemek suretiyle müracaatta bulunabilecekler. Şuana kadar belediye başkanlığı için resmi olarak ilçe teşkilatımıza 5 müracaat geldi.16 Kasım Cuma günü son başvuruların gelmesi ile bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız.?dedi.

TERME´Yİ YAŞANABİLİR, ÖZLENEBİLİR BİR KENT YAPMAK İSTİYORUZ

2019 Yerel seçimlerine CHP Terme İlçe Teşkilatı olarak ciddi bir şekilde hazırlandıklarını dile getiren CHP İlçe Başkanı Hasan Bekgöz ?Terme´nin sorunlarını bilen, bu sorunlara çözüm üretebilecek bir kadro ile yola çıkmak istiyoruz.
Terme uzun süredir iktidar partilere mensup belediye başkanları tarafından yönetilmesine karşı hiçbir zaman iktidar olma avantajını kullanamadı. Terme´de durumu iyi olanlar, hangi statüde olursa olsun Terme´de oturmayı tercih etmediğinden Ünye veya Samsun´da ikamet etmektedir. Terme´ye sabah iş için gelenler akşam olduğunda ikamet ettikleri yerlere geri dönmektedir. Terme´yi yaşanabilir, özlenebilir bir kent haline getirmek bizce mümkün. Belediyelerin, yapması gereken olağan işleri dışında da ilçeye bir şeyler katması gerekiyor. Maalesef böyle bir belediyecilik anlayışı ilçemizde yok.
Ayrıca tarımsal üretim, sağlık ve sosyal yaşamı geliştirecek çalışmalar açısından da ilçemiz oldukça geride kaldı. Bütün şehir olduktan sonra ilçemizin sorunları daha da arttı. İlçemizde hâlâ alt yapı sorunları devam eden mahallelerimiz var. Hemşehrilerimizin bu seçimlerde, oy verme alışkanlıklarının dışında bir tercih yapacaklarını düşünüyorum.
Ülkemizin içinde bulunduğu kriz ortamında buna sebep olanların, kendilerine çeki düzen vermeleri açısından da bu seçimleri oldukça önemsiyoruz. Bunun için Mart ayında yapılacak seçime en iyi şekilde hazırlanma gayreti içerisindeyiz. Henüz hiçbir partinin başkan aday adayı kesinleşmedi. Zaman içerisinde aday adayımız kesinleştiğinde kim olduğunu kamuoyuna açıklayacağız? dedi.

YEREL SEÇiME ODAKLANDIK

MHP teşkilatında belediye başkan aday adayı olmak isteyenler için takvim netleşti. Buna göre, teşkilatlarda görevli olup da adaylık düşünenlerin 15 Kasım´a kadar istifa etmesi gerekiyor.
Cumhur İttifakı´nda çatısı giren AK Parti ile MHP´nin, 31 Mart 2019´da yapılacak olan yerel seçimlere kendi adayları ile girme kararı almasının ardından, parti teşkilatları hareketlendi. MHP adaylık takvimini kısmen belirledi. Buna göre, il ve ilçe teşkilatlarında görevli olan ve belediye başkan aday adaylığı düşünen partililerin, 15 Kasım´a kadar istifa etmesi gerekiyor. MHP´den aday adayı olmak isteyen kamu çalışanları da 1 Aralık´a kadar görevi bırakacak.
MHP Terme İlçe Başkanı Muammer Kaynar, ?MHP´nin Terme Belediye Başkanlığı için sağlam aday adayları var. Fakat süreç devam ettiğinden ve aday adayının kim olacağı netlik kazanmadığından şuan için bir açıklama yapamıyoruz.? dedi.
Yerel seçimlere odaklandıklarını ifade eden Kaynar, Terme´de mart ayında yapılacak yerel seçimlerde parti olarak nasıl bir siyaset izleyeceklerini anlattı.
Parti olarak biz ilçemizde, MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli´nin büyük önem verdiği "Üretken Belediyecilik" anlayışını hakim kılmak istiyoruz. İlçemizin sorunlarının neler olduğunu iyi biliyoruz. Kadınlarımız olsun gençlerimiz olsun gerekse çiftçimiz olsun isteklerinin neler olduğunu biliyoruz.
Terme´de şehir ve insan odaklı projeleri, modern şehircilik anlayışıyla hayata geçirebilecek adaylar üzerinde duruyoruz. Terme´nin artık hak ettiği değeri görmesini istiyoruz.?dedi.