Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

PAZAR FİYATLARI EL YAKIYOR

PAZAR FİYATLARI EL YAKIYOR

Terme’de, Pazartesi ve Cuma günleri kurulan halk pazarındaki fiyatların hızla yükselmesi satıcı ve vatandaşları etkilemeye devam ediyor.

    Terme’de, Pazartesi ve Cuma günleri kurulan halk pazarındaki fiyatların hızla yükselmesi satıcı ve vatandaşları etkilemeye devam ediyor. 
    Yüksek fiyattan aldıkları ürünleri kâr payı koyarak satan pazarcılar, durumun kendileri ile ilgili olmadığını belirtirken, çoğu vatandaş ise artan fiyatlar nedeniyle pazara girmeye korktuğunu söylüyor.  
    
    FİYATLARA İSYAN ETTİLER
    Herşeyin ateş pahası olduğundan yakınan vatandaşlar, “Ne yapacağımızı bilemez olduk. Domates, salatalık, biber, patlıcan hepsi çok pahalı. Acil almamız gereken temel ürünler dışında birşey alamıyoruz. Bu böyle ne kadar daha sürer bilemiyoruz.”dedi.  
    Pazarcı esnafı ise, “İşler durgun. Vatandaş, fiyatları pahalı buluyor ve alışveriş yapmaya çekiniyor. Etiketlere kilo fiyatını yazıyorduk, artık yarım kilo fiyatını yazıyoruz. Vatandaş kiloyla alamıyor. 250 gram bile alamayan var. 3 tane biber alan var. Nasıl olacak bilemiyoruz. Allah sonumuzu hayretsin” ifadelerini kullandılar. 

    TEZGAHIN GÜNCEL FİYATLARI
    Terme halk pazarında ortalama sebze ve meyve fiyatları ise şu şekilde; ıspanak 10 lira, salatalık 25 lira, domastes 10 lira, salkım domates 15 lira, marul 7 lira, patlıcan 25 lira, patates 5 lira, soğan 5 lira, domates 15 lira, pırasa 5 lira, biber 20 lira, dolmalık biber 25 lira, limon 5 lira, karnabahar 25 lira, brokoli 25 lira, ayva 7,5 lira, Armut 7,5 lira, elma 5 lira, portakal 4 lira, finike portakal 7,5 lira, mandalina 7 lira, muz 10 lira, liradan alıcı oldu. 
Hbr: Berkan KARAPIÇAK